Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GGD en Brandweer Eindhoven ontheffing voor gebruik busbanen

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 29 september 2000, no. 73

Ook bij terugkeer na uitruk

GGD en Brandweer hebben ontheffing voor gebruik van busbanen

Al sinds 1998 kunnen hulpverlenende diensten - met name de ambulance en de brandweer - bij calamiteiten gebruik maken van busbanen en-stroken om zo snel mogelijk op de plaats van het ongeval te zijn. Door de toegenomen verkeersintensiteit kunnen deze voertuigen echter vaak niet op tijd terug zijn op hun basis voor een eventuele volgende uitruk. Daarom hebben zij nu een permanente ontheffing voor het gebruik van de busbanen, zowel naar de plaats van het ongeval toe als weer terug naar de basis.

Doorstroming lijnbussen voorop
Bij de invoering van de regeling medegebruik van busbanen/-stroken door anderen dan het openbaar vervoer is bepaald dat dat alleen mogelijk is bij de volgende criteria:
A Er moet een aantoonbare noodzaak zijn om de busbaan te mogen berijden.
B Er zijn geen alternatieve routes voorhanden om het doel te bereiken. C Het is noodzakelijk om rijtijdwinst te behalen anders dan om bedrijfseconomische motieven.
De door de hulpverlenende diensten aangedragen motieven passen binnen de gestelde criteria wat niet wil zeggen dat onbeperkt gebruik aan de orde is. De doorstroming van de lijnbussen dient altijd voorop te staan zodat het regulier openbaar vervoer geen overlast ondervindt. De busroutes kunnen in de hoofdrichting bereden worden. Tussentijdse afslagbewegingen zijn in de verkeerslichtenregelingen niet beveiligd en worden ook niet toegestaan. Als blijkt dat de doorstroming van het openbaar vervoer of van het overige verkeer in het geding komt, bestaat de mogelijkheid om de ontheffingen weer in te trekken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie