Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leidse opslagplaats Vuurwerk BV sluit

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Fons Delemarre

(071) 516 50 55

Vuurwerkopslagplaats Kat per 1 november gesloten

Wethouder Alexander Pechtold (Milieu) heeft vanmorgen bekend gemaakt dat de gemeente Leiden en Kat Vuurwerk B.V. een overeenkomst hebben gesloten over de definitieve beëindiging van alle activiteiten met betrekking tot vuurwerk aan de Stadspolderweg in Leiden. De overeenkomst volgt op de gesprekken die de gemeente en Kat B.V. onmiddellijk na de vuurwerkramp in Enschede gestart zijn. Tegenover de bereidheid van Kat B.V. om het bedrijf in Leiden te sluiten stelt de gemeente een schadeloosstelling en een bijdrage in de kosten van rechtsbijstand.

Toelichting
Direct na de vuurwerkramp in Enschede op 13 mei jl. heeft de gemeente Leiden een aantal maatregelen genomen met betrekking tot de vuurwerkopslagplaats van Kat B.V. aan de Stadspolderweg in Leiden. De belangrijkste daarvan was het besluit de milieuvergunning van Kat zodanig te wijzigen dat de opslag werd bevroren op de toen aanwezige hoeveelheid vuurwerk (ongeveer 10 ton klein vuurwerk). Daarnaast zijn onderhandelingen gestart die erop gericht waren ervoor te zorgen dat het bedrijf in Leiden op zo kort mogelijke termijn de poorten zou sluiten.
De afgelopen maanden is met de eigenaar, de heer H.J. Kanis gesproken over de voorwaarden waaronder hij bereid zou zijn uit Leiden te vertrekken.
Het hedenochtend bekend gemaakte resultaat is mede te danken aan de welwillende opstelling en de medewerking van Kat B.V. In de overeenkomst is opgenomen dat de eigenaar tot 1 november a.s. de tijd krijgt het nog aanwezige vuurwerk uit de opslagruimtes te verwijderen.

Woensdag 17 mei had een delegatie van het gemeentebestuur, bestaande uit burgemeester Postma en wethouder Pechtold, in een gesprek met bewoners van Groenoord-Noord toegezegd dat de gemeente haar uiterste best zou doen de vuurwerkopslagplaats zo snel mogelijk te sluiten. De gemeente heeft de buurtbewoners vanmorgen schriftelijk geïnformeerd over het verheugende resultaat van de onderhandelingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie