Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twee Rotterdamse caf‚s dicht na schietpartijen

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Café Valentino en café Fantazi dicht

Op last van burgemeester Opstelten zijn de cafés Valentino aan de Nieuwe Binnenweg 7 en Fantazi aan de Zwart Janstraat 112 voor drie maanden gesloten. Beide cafés zijn gesloten omdat er recent in deze zaken is geschoten. In café Valentino zijn daarbij twee gewonden gevallen. In café Fantazi zijn geen gewonden gevallen bij het schietincident maar is er wel sprake van een reeks geweldsincidenten die steeds ernstiger worden. Daarbij is onlangs ook de barjuffrouw mishandeld.

Uit onderzoek door de politie blijkt dat de exploitanten onvoldoende grip hebben op de veiligheid in hun zaak waarvoor zij wel verantwoordelijk zijn. Herhaling van incidenten valt niet uit te sluiten waardoor de openbare orde in en rondom de cafés te zeer wordt aangetast. De sluitingsperiode is noodzakelijk om de openbare orde en rust in de omgeving van de beide cafés te herstellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie