Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Presentatie begroting gemeentebestuur Leiden

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Algemene Beschouwingen starten 10 oktober

Gemeente presenteert begroting

BESTUURSDIENST - Het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) de presenteert vandaag de begroting voor volgend jaar. Daarin staat welke plannen de gemeente heeft voor 2001 en vooral hoe die worden betaald. Leiden heeft in totaal 800 miljoen gulden te verdelen.

Op het wensenlijstje van B&W is in ieder geval veel geld gereserveerd voor verkeersveiligheid en computers in het basisonderwijs. Voor grote projecten voor stadsvernieuwing wil het college alvast een reservepotje maken.
De begrotingsplannen worden vanmiddag uitgedeeld aan de leden van de gemeenteraad. Vanaf 10 oktober neemt de raad de plannen van het college onder de loep in de algemene beschouwingen. De raad kan dan nog wijzigingen aanbrengen in het huishoudboekje van volgend jaar. Als de raad en het college het eens zijn geworden, stuurt Leiden het financiële overzicht door aan de provincie. Dat moet uiterlijk op 15 november gebeuren. De provincie moet de begroting uiteindelijk goedkeuren.
Wie nieuwsgierig is naar de begroting, kan vanaf volgende week een exemplaar inkijken op het stadhuis, het Stadsbouwhuis of in de bibliotheken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie