Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leiden gaat Rembrandt laten herleven

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Rembrandt herleeft in zijn geboortestad

BESTUURSDIENST - In Leiden herinnert nog maar weinig aan Rembrandt Harmensz van Rijn. Veel meer dan dit beeld, een plaquette op zijn geboorteplek en een van zijn eerste schilderijen is niet meer te vinden dat aan z'n aanwezigheid herinnert. Toch heeft de wereldberoemde schilder hier zijn jeugd doorgebracht en zijn eerste werken gemaakt.
Wie Rembrandt denkt, denkt Rijksmuseum, denkt Amsterdam. Mensen mogen naast Amsterdam ook wel eens aan Leiden denken, vindt de gemeente. Nu een marketingbureau heeft laten zien dat Leiden een goede kans op succes maakt als tweede Rembrandtstad, broeden gemeentelijke toerismespecialisten samen met de VVV op manieren om haar bekende telg weer zichtbaar te maken in de stad.
Zo zijn er plannen voor een bezoekerscentrum en een wandeling vol verassingen en verhalen. Met behulp van informatiepanelen en kijkkasten komt het verleden van de stad weer tot leven. Rembrandt zal vooral een ambassadeur zijn voor het rijke zeventiende-eeuwse verleden van de stad. Het marketingbureau heeft geschat dat het 'Leidse Openluchtmuseum' jaarlijks zo'n 150.000 extra binnen- en buitenlandse gasten moet kunnen trekken.
Begin volgend jaar presenteert de gemeente een plan van aanpak. Als alles meezit kan Rembrandts geboortestad een grote rol gaan spelen als in 2006 zijn vierhonderdste verjaardag wordt gevierd. Foto: Wim van Noort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie