Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leeuwarder Gemeentedag groot succes

Datum nieuwsfeit: 29-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Leeuwarder Gemeentedag groot succes

De afgelopen zondag werd in veel Nederlandse gemeenten de Gemeentedag gehouden. Zo ook in Leeuwarden. De insteek van dit jaar was jongeren te informeren over de politiek. Wat doet de gemeente voor hen? En op welke manier? Hiernaast stonden vele jongerenorganisaties gereed om de jongeren voor te lichten over hun werkzaamheden.

Na de spectaculaire opening door burgemeester Van Maaren- van Balen (zij ontstak een vuurpan van de brandweer) gingen de activiteiten van start. Ponyrijden, wandklimmen, internetten, skaten, noem het maar op en je kon het doen. Ook kon je kijken bij een reddingsactie van de brandweer in de stadsgracht, gefotografeerd worden op een politiemotor en muziek maken met Afrikaanse trommels. De kinderen vermaakten zich dus de hele middag uitstekend waarbij de hal van het Stadskantoor diende als reuze-skatebaan.

Maar ook van de ouders waren positieve geluiden te horen: "Leuk dat er nu eens iets voor de jeugd gedaan wordt" en "Wat leuk dat de kinderen vragen mogen stellen aan de wethouder" werd tegen de organisatie opgemerkt. Iedereen was dus tevreden met de invulling van deze dag. En dankzij het mooie weer en de goede opkomst kunnen we dus gerust zeggen dat de Gemeentedag 2000 een groot succes is geworden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie