Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BASF Drukinkt B.V. opent deuren in Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 30-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BASF

Welkom bij BASF Drukinkt B.V.

Op 30 september opent BASF Drukinkt B.V. in Doetinchem haar deuren voor medewerkers, familie en andere geïnteresseerden. De openstelling van het bedrijf is in het kader van de landelijke Open Bedrijvendag.

Elke ochtend vinden we de krant op de deurmat en ervaren dat als vanzelfsprekend. Achter de productie van een krant zit echter een hele industrie. Zo zorgt BASF Drukinkt B.V. in Doetichem ervoor dat de krant leesbaar is. Dit bedrijf is namelijk producent en leverancier van één van de 'halffabrikaten'' voor de krantendrukkerij: de drukinkt.

BASF Drukinkt B.V. is in de laatste jaren flink gegroeid. "Dankzij onze specialisatie hebben we een groot marktaandeel in Nederland én in het buitenland. Driekwart van de productie gaat dan ook naar het buitenland. Zo hebben wij klanten dicht bij huis in bijvoorbeeld Engeland, Scandinavië en Frankrijk. Maar ook in Israël en in de Oostbloklanden wordt onze inkt gebruikt," aldus de heer A.Q. Segaar, directeur van BASF Drukinkt B.V.. Door de groei van het bedrijf was een nieuw distributiecentrum noodzakelijk. Deze nieuwbouw is onlangs geopend. Vanuit het centrum worden de inkten over de gehele wereld verspreid.

Tijdens de Open Bedrijvendagen krijgt de bezoeker de gelegenheid om in de keuken van het bedrijf te kijken. Men kan zien dat het produceren van drukinkten een proces is van malen en mengen. BASF Drukinkt B.V. produceert niet alleen zwarte drukinkten. Door de toename van steunkleuren in de kranten is er ook grote vraag naar kleureninkten. Naast de full colourinkten cyaan ('blauw'), magenta ('rood') en geel, maakt het bedrijf ook specifieke kleuren naar de wens van de klanten.

BASF Drukinkt B.V. in Doetinchem is de Nederlandse dochteronderneming van BASF Drucksysteme GmbH, een onderdeel van de BASF-groep. In de 'Drucksysteme' zijn alle drukinktactiviteiten van het BASF-concern ondergebracht.

BASF is een wereldwijde onderneming die actief is in de segmenten Chemie, Gezondheid en Voeding, Olie en Gas, Kunststoffen en Vezels evenals Kleurstoffen en Veredelingsproducten. De hoofdzetel van het BASF-concern is in Ludwigshafen, Duitsland. Met een omzet van 29,5 miljard Euro en 105.000 medewerkers in 1999, is BASF één van de toonaangevende bedrijven in de chemische industrie.

Voor meer informatie:

A.Q. Segaar
Tel: 0314-351800
Fax: 0314-340138

of:
BASF Nederland B.V.
Barbara Onsman-van Logtestijn tel: 026 - 3717 457
fax: 026 - 3717 203

BNL 27-09-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie