Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale Motorkampioenschappen 2000

Datum nieuwsfeit: 30-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nationale Motorkampioenschappen 2000

De Minister van Verkeer en Waterstaat is voornemens om steeds zwaardere wettelijke eisen stellen aan motorrijders om de verkeersveiligheid te verhogen, terwijl steeds meer motorrijders jaarlijks zelf eraan sleutelen om hun specifieke vaardigheden met de motorfiets op een nog hoger peil te brengen. Zo zou er naast het motorrijbewijs een speciaal rijbewijs moeten komen voor het berijden van zwaardere motoren. Schiet de rijschoolbranche bij de basis-motoropleiding tekort of is een regelmatige training evenals bij andere vormen van sportbeoefening een noodzaak?

Na het behalen van het motorrijbewijs valt er voor de motorrijder in elk geval nog veel te leren. Wat motorrijders na het behalen van het motorrijbewijs zoal nog kunnen leren is (uitsluitend voor de pers en een aantal genodigden) te zien tijdens de finaledagen van de NVVM-Nationale Motorkampioenschappen, een landelijke verkeersveiligheidscompetitie op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober aanstaande. Aan de kampioenschappen wordt deelgenomen door enkele tientallen motorrijders uit heel Nederland. Zij werden geselecteerd uit een groep van ruim 5000 motorrijders die het afgelopen motorseizoen hebben meegedaan aan een NVVM-Verhoogde rijvaardigheidstraining.

De deelnemers worden tijdens de twee finaledagen getoetst op hun praktisch verkeersinzicht en het veilig motorrijden in de praktijk tijdens een route van ruim 300 kilometer door Nederland en Duitsland. Er zijn vier categorien: beginnend motorrijders, heropstappers, gevorderde rijders en vrouwelijke motorrijders. Deze landelijke verkeersveiligheidscompetitie vindt plaats onder toezicht van instructeurs/juryleden, die in het dagelijks leven veelal werkzaam zijn bij de Nederlandse politie en beroepsmatig een specialistische motoropleiding hebben genoten.

Voor de pers:

Op zaterdag 30 september van ongeveer 13.30 tot 16.00 uur kan de pers een belangrijk onderdeel van de kampioenschappen bijwonen. De finalisten worden dan beoordeeld tijdens een aantal behendigheids- en verkeersveiligheidsproeven met de motorfiets op het terrein van Rijkswaterstaat tegenover het steunpunt van het Korps Landelijke Politiediensten aan de Van Nieuwenhuijzenweg in Wolfheze (Planken Wambuis), bereikbaar vanaf de A-12, afslag Ede / Wolfheze, richting Arnhem, 1ste verkeerslichten links.

Meer informatie:

NVVM (Nederlandse Vereniging voor Verhoogde Motorrijvaardigheid) Postbus 144
6900 AC Zevenaar
telefoon: (0316) 342480.
E-mail: (info@nvvm.com)
www.nvvm.com (doorklikken naar Kampioenschappen). of www.nvvm.com/html/competitie.html

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie