Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie Ron Wood in Ahoy'

Datum: 30 september 2000

EXPOSITIE RON WOOD IN AHOY'

Op zaterdag 30 september wordt op de Cd-, platen-, film- & science fiction beurs in Ahoy' Rotterdam een expositie gehouden met kunstwerken van Stones-gitarist Ron Wood. Op de beurs zal een uitgebreide collectie zeefdrukken, litho's en schilderijen te zien zijn, in totaal 40 verschillende stukken. Uiteraard betreft het hier uitsluitend originele, gesigneerde werken.

De unieke expositie vormt een prominent onderdeel van de platen en Cd-beurs. De gitarist van de Rolling Stones studeerde, voor hij zijn muzikale loopbaan begon, aan de Londense Ealing School of Art. Zijn liefde voor tekenen en schilderen is altijd blijven bestaan. Op zijn talloze werken staan vaak medemuzikanten afgebeeld, zoals Mick Jagger, Keith Richards, Rod Stewart, Bob Dylan, Jimi Hendrix en Elvis. Wood ontwierp ook platenhoezen voor onder meer Eric Clapton en Bobby Womack

De werken zijn afkomstig van de Duitse galerie 'Speed en Design' in Hamburg. De Hamburger galeriehouder Ulrich Schröder is zelf een gepassioneerd verzamelaar van de Rolling Stones en hij verwierf de alleenverkooprechten voor Europa voor het werk van Ron Wood. De kunstwerken zijn dus niet alleen te bezichtigen, maar ook te koop. De prijzen lopen uiteen van ongeveer f 200,= voor een in serie vervaardigde zeefdruk tot f 10.000,= voor een olieverf schilderij.

Om zijn kunst beter onder de aandacht te brengen van het publiek, opende Ron Wood onlangs een eigen galerie in het centrum van Londen, waar zijn werk permanent te zien is. Bezoekers van de Cd- en platenbeurs kunnen zichzelf een tripje naar Londen besparen.

De beurs is op zaterdag 30 september open van 10.00 tot 17.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van de AHOY'. De toegang bedraagt f 7.50. Voor meer informatie kunt u overdag bellen naar ARC, telefoon 0229 213891 of kijken op www.mmmarc.com

ARC
Postbus 2130
1620 EC Hoorn

Telefoon: 0229 213891
email: info@mmmarc.com
www.mmmarc.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie