Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open huis in 103 dierenasielen

Datum nieuwsfeit: 30-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DIERENBESCHERMING

OPEN HUIS IN 103 DIERENASIELEN

Den Haag, 27 september 2000: In het komende Dierendag-weekend staan op zaterdag 30 september de deuren van maar liefst 103 dierenasielen wagenwijd open om vele duizenden bezoekers te ontvangen. Natuurlijk kunnen mensen het hele jaar door terecht in het dierenasiel, maar speciaal tijdens de Landelijke Open Asieldag bieden de asielen een aantrekkelijk programma dat garant staat voor een leuk en informatief dagje uit. De Open Asieldag wordt voor de elfde keer georganiseerd door de Dierenbescherming. Dit jaar verwacht de organisatie zo'n 100.000 bezoekers.

Om de kennis van het publiek te vergroten worden tijdens de Landelijke Open Asieldag rondleidingen georganiseerd door asielbeheerders en medewerkers. Men kan dan vragen stellen over asielwerk, vrijwilligerswerk of over de dieren in het asiel. Elk jaar vangen de bij de Dierenbescherming aangesloten asielen ruim tachtigduizend honden en katten liefdevol op. De vele tijdelijke 'daklozen' in de asielen hebben één ding gemeen; het zijn stuk voor stuk leuke, lieve, karaktervolle en fantastische dieren die een tweede kans verdienen. Daarom doen de dierenasielen er alles aan om een nieuwe baas voor ze te vinden. En meestal met succes. Voor maar liefst negentig procent van alle dieren vindt het asiel al snel een nieuw thuis. Internationaal gezien heeft Nederland hiermee één van de hoogste plaatsingspercentages ter wereld! In Amerika herplaatst men slechts 60% van de dieren en in Japan zelf minder dan 10%!

Hoe de asielmedewerkers erin slagen om zo'n hoog percentage van de dieren zo snel weer onder te brengen, kunnen bezoekers hen persoonlijk vragen. Ook voor vragen over bijvoorbeeld de karaktereigenschappen van de aanwezige honden en katten kunnen de bezoekers bij de asielmedewerkers terecht. Mensen die meer willen weten over de mogelijkheden tot het laten registreren van een huisdier zijn bij het asiel ook aan het goede adres. Door identificatie en registratie kunnen weggelopen huisdieren binnen 24 uur met hun eigenaren worden herenigd. In veel asielen zullen voorts demonstraties worden gegeven van cursussen, zoals de Cursus Gehoorzame Huishond en de cursus dieren-EHBO. Ook voor kinderen is er veel te beleven. Bij een groot aantal asielen kunnen kinderen geschminkt worden en zich bijvoorbeeld uitleven op een springkussen. Wie tijdens de open dag een dier reserveert kan tevens rekenen op een verrassingspakket.

Een aantal asielen zet ook op zondag de deuren open. Een speciaal nummer kan worden gebeld om het dichtstbijzijnde asiel te vinden met de precieze openingstijden: 0900-0099 (44 ct p/min.) Of kijk op www.dierenbescherming.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie