Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hr. Ms. Rotterdam doet niet mee aan NAVO-oefening

Datum nieuwsfeit: 30-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


Geen deelname 'Destined Glory'

02-10-2000

De 450 militairen van 2 Mariniersbataljon, aan boord van het amfibisch transportschip Hr. Ms. Rotterdam in het westelijk deel van de Middellandse Zee, zullen, anders dan gepland, niet deelnemen aan de NAVO-oefening 'Destined Glory'. Minister mr. F.H.G. de Grave van Defensie heeft hier vanmorgen - na overleg met de Chef Defensiestaf, luitenant-admiraal L. Kroon, en de Bevelhebber der Zeestrijd-krachten, vice-admiraal C. Van Duyvendijk- toe besloten om het personeel van de eenheid in staat te stellen zich in operationeel en logistiek opzicht tijdig voor te bereiden op een mogelijke uitzending in het kader van de United Nations Mission in Ethiopia en Eritrea (UNMEE).

De maatregel loopt niet vooruit op een besluit van de Ministerraad over een bijdrage van ons land aan UNMEE, maar maakt het mogelijk in de politieke besluitvorming over de operatie alle opties open te houden.

De mariniers keren begin volgende week per vliegtuig terug in Nederland. Hr.Ms. Rotterdam volgt een aantal dagen later. De oefening 'Destined Glory' vindt in gewijzigde vorm doorgang.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie