Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dienst Sociale Zaken Den Haag start campagne schoolfondsen

Datum nieuwsfeit: 30-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Dienst Sociale Zaken start campagne schoolfondsen

Gisteren kregen de leerlingen van ruim 130 basisscholen in Den Haag de folder Financiële regelingen voor schoolgaande kinderen uitgereikt. Met deze folder wil de dienst Sociale Zaken en
Werkgelegenheidsprojecten (SZW) de ouders attenderen op het Schoolfonds Basisonderwijs en het Burgemeester de Monchyfonds.

Ouders en verzorgers van schoolgaande kinderen staan vaak voor hoge kosten, zoals sportkleding, rugzakken, ouderbijdrage, schoolreisjes en broodtrommels. Zij kunnen voor deze kosten een tegemoetkoming aanvragen bij de dienst SZW. De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van het inkomen en bedraagt maximaal f. 200,- voor een kind in het basisonderwijs en f. 350,- voor een kind in het voortgezet onderwijs.

De dienst SZW heeft er ook dit jaar voor gekozen om de folders mét aanvraagformulier via de scholen te verspreiden. Op deze manier wil de dienst zoveel mogelijk ouders bereiken. Hagenaars die een uitkering ontvangen van de dienst SZW én kinderen hebben in het basis en/of voortgezet onderwijs hoeven geen aanvraag in te dienen, zij ontvangen de tegemoetkoming automatisch op hun rekening.

De scholen voor speciaal en voortgezet onderwijs zijn ook in de campagne betrokken. De folders zijn eveneens verkrijgbaar bij de Advies- en Informatiepunten in de stadsdeelkantoren. Hier kunnen Hagenaars hulp krijgen bij het invullen van de formulieren. Voor meer informatie over de schoolfondsen kunnen belangstellenden bellen met het Centraal Informatie Punt, telefoonnummer 353 75 00.

last update: 26 september 2000 ;pag.: 4345; auteur: 77 26 september 2000 - pag. 4345 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie