Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FotoMonument 2000 gemeente Borsele

Datum nieuwsfeit: 01-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Gun de toekomst een kijkje in ons leven
Maak foto's voor FotoMonument 2000

FotoMonument 2000 Over honderd jaar weten mensen waarschijnlijk niet meer wat het is om af te wassen met een afwasborstel, in de file te staan of met boodschappen te sjouwen. En wat weten wij zelf nog van het dagelijks leven van onze grootouders? Alles verandert, en vaak razendsnel. Wat nu zo gewoon is, kan over tien jaar achterhaald en over vijftig jaar vergeten zijn. Voor de generaties na ons zal het dan ook heel moeilijk zijn een beeld te krijgen van óns dagelijks leven. Toch legt bijna iedereen wel stukjes van zijn of haar leven op foto's vast. Familiefoto's, vakantieplaatjes en foto's van bijzondere gebeurtenissen; ze zijn in ieder foto-album te vinden.

Foto's over iedereen, door iedereen en voor iedereen FotoMonument 2000 roept Nederlanders en medelanders op om foto's te maken. Jong of oud(er), het maakt niet uit, iedereen kan meedoen, als fotograaf of als gefotografeerde. Het gaat bij FotoMonument om mensen in gewone dagelijkse situaties; thuis, op het werk, op school, op straat, in hobby's en vrije tijd, in contact met familie, vrienden, buren, clubgenoten, klasgenoten, klanten en andere medemensen. FotoMonument draait dus écht om iedereen en om die alledaagse dingen die niet of nauwelijks worden gefotografeerd, juist omdat ze zo gewoon zijn. Als veel mensen foto's maken, ontstaat er een uniek `moment in foto's' van het dagelijks leven in het jaar 2000. Alle foto's worden zorgvuldig gearchiveerd en bewaard in de rijksarchieven. Komende generaties krijgen zó dankzij FotoMonument een reële kijk op ons leven in het jaar 2000.

Hoe kunt u meedoen
U kunt aan FotoMonument meedoen als fotograaf of als gefotografeerde. Bijzonder is dat u niet als eenling kunt meedoen maar alléén met een of meer anderen in een bestaand of gelegenheidsgroepje. Dat groepje bepaalt samen een onderwerp uit het dagelijks leven dat men leuk en belangrijk vindt om te fotograferen en vast te leggen voor de toekomst. Het onderwerp dat gekozen wordt dient te worden uitgewerkt tot een serie van minimaal twee tot maximaal 10 foto's in zwart-wit of kleur. De foto's moeten worden gemaakt tussen 1 oktober en 31 december van dit jaar en in tweevoud worden opgestuurd aan Stichting FotoMonument 2000, Postbus 13103, 3507 LC Utrecht. Om archivering en expositie mogelijk te maken dient u de foto's te nummeren en informatie te geven over de maker, het onderwerp en de plaats.

Niet alleen voor later, ook voor nu
Alle foto's zijn van 13 april t/m 3 juni 2001 te zien op een grootse landelijke tentoonstelling in Zaanstad en de Zaanstreek. Later dat jaar komen er nog deelexposities per provincie. Een selectie van foto's verschijnt in het FotoMonument 2000-boek dat in april 2001 uitkomt. Makers van foto's die in dat boek worden opgenomen krijgen gratis een exemplaar.

Meer informatie
Folders met verdere informatie over deelname zijn af te halen bij bibliotheken, gemeentehuizen, musea, provinciehuizen, centra voor de kunsten, archieven, fotoclubs en volksuniversiteiten. Deze en actuele informatie kunt u ook vinden op de website www.fotomonument.nl.

FotoMonument 2000 gaat geschiedenis schrijven!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie