Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Militaire documenten aktiegroep Onkruit op internet

Datum nieuwsfeit: 01-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


| De Vredessite / Nieuws 2000 |

Buitgemaakte militaire documenten op internet

Vandaag Burgerinspectie van Vliegbasis Volkel

Persbericht van 'Akties tegen Kernwapens' ---
Volkel, 1 oktober 2000 - De militaire documenten die de aktiegroep Onkruit in de nacht van 27 november 1999 buitmaakte op de Vliegbasis Volkel, zijn vanaf vandaag te bekijken op internet: www.contrast.org/onkruit
Dit melden de organisatoren van Akties tegen Kernwapens tijdens de manifestatie die vandaag plaatsvindt voor de poort van Vliegbasis Volkel, onder de leus 'Alle kernwapens de wereld uit, te beginnen uit Volkel'.
Defensie heeft de aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens op Volkel nooit willen bevestigen. De buitgemaakte documenten maken echter gewag van oefeningen ('Strike-operaties'), verplaatsingsorders en 'nuclear surety and safety inspections'. Vandaag om 16:00 uur zal op Volkel een groots opgezette Burgerinspectie van de vliegbasis plaatsvinden. Aan de inspectie doen parlementariers, juristen, schrijvers, medici en tientallen vredesactivisten mee van allerlei leeftijden. Zij willen volledige openheid over de aldaar aanwezige Amerikaanse kernwapens, en algehele nucleaire ontwapening.
De inspectie maakt deel uit van een cultureel-politieke manifestatie voor de hoofdpoort van de vliegbasis, onder het motto: 'Alle kernwapens de wereld uit, te beginnen uit Volkel'. De manifestatie duurt van 12:00 tot circa 17:00 uur.


* Noot voor de pers
Woordvoerders voor de poort van Volkel zijn bereikbaar op 06-51152499 of 06-53939554
Achtergrondinformatie is te vinden op www.ddh.nl/vrede/kernwapens De Volkel-documenten op www.contrast.org/onkruit/

_____
menu | dDH

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie