Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 01-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

zondagmiddag 01 oktober 2000
14:58 zondag 1 oktober 2000

Bert Peters 06 53 23 80 59 (tot 17.00 uur) Daarna heeft Ernest Zinsmeijer perspiket.

Hoogeveen, ongeval met letsel
Gistermiddag omstreeks 17.00 uur reed een 20-jarige man uit Oosterhesselen met zijn auto over de Europaweg. Hij wilde daar linksaf slaan om een inrit in te rijden en daarbij verleende hij geen vrije doorgang aan een tegemoetkomende motorrijder, een 28-jarige man uit Hoogeveen. Er volgde een botsing waarbij de motorrijder gewond raakte. Hij werd met letsel aan ribben en hersenschudding naar het Bethesda overgebracht,

Emmer-Compascuum, ongeval met letsel
Reed gisteravond een 21-jarige man uit Emmer-Compascuum met zijn auto over de Runde in de richting van Emmen. Op de kruising met de Esdoornlaan sloeg hij links af. Om nog net voor een tegemoetkomende bestuurder langs te kunnen nam hij de binnenbocht maar botste daarbij tegen een boom. Eén van de drie inzittenden, een 23-jarige man uit Emmer-Compascuum en de 21-jarige bestuurder werden naar het SZE overgebracht. Letsel onbekend. De tegenligger werd niet geraakt.

Emmen, eenzijdig ongeval
Reed vannacht omstreeks 04.30 uur een 18-jarige jongen uit Valthermond met zijn auto over de Weerdingerstraat en viel daar in slaap. Hij raakte in de berm aan de linkerzijde van de weg en botste daar tegen een boom, kwam weer op de weg terecht en sloeg enkele malen over de kop. Getuigen haalde de bestuurder uit de rokende auto waarna ambulancemedewerkers hem overbrachten naar het SZE met onbekend letsel.

Emmen, winkelruit vernield
Deed een 40-jarige man aangifte van vernieling van een winkelruit aan de Noordbargerstraat. De ruit werd met een veldkei ingegooid. Hij heeft een schade van fl 1.600,-.

Emmen, vechtpartij
Vond gisteravond aan het Valkenveld een vechtpartij plaats waarbij een 19-jarige joingen uit Emmen tweemaal in zijn zij werd gestoken waarbij o.a. zijn long geraakt werd. Hij werd naar het SZE overgebracht, er is geen informatie over zijn toestand. Later op de avond werd in het centrum van Emmen in een discotheek de 26-jarige verdachte aangehouden nadat hij door getuigen was herkend. Hij bekende de man gestoken te hebben uit angst omdat hij belaagd werd door het slachtoffer en een paar van diens vrienden. Het was begonnen in de botsautootjes op de kermis waar hij al klappen in het gezicht had gehad van het latere slachtoffer. De verdachte is ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet. Het slachtoffer kon nog niet gehoord worden.

Erica, inbraak
Terwijl aan de Pannenkoekendijk het echtpaar beneden in het restaurant aan het werk was werd in de bovenwoning ingebroken. Er werd een geldkistje met een onbekend geldbedrag en paspoorten weggenomen. Vermoedelijk gaat het om vier jongens in de leeftijd van 16-17 jaar. Eén van de daders had kort donker krullend haar dat van achteren opgeknipt was. Hij droeg een bruine jas en een blauwe broek. De 39-jarige eigenaar komt morgen aangifte doen. De jongens zijn binnengekomen via het dak en een daar aanwezige niet afgesloten deur.

Alcomobilisten
Coevorden. Vannacht reed een 28-jarige man uit Amsterdam over de Krimweg en agenten zagen dat hij slingerde waardoor een tegenligger moest uitwijken. Controle leverde een alcoholpromillage op van 0,9. Hoogeveen. Vannacht reed een 31-jarige man uit Amersfoort over de Industrieweg. Hij had een promillage van 0,6.
Hoogeveen. Een 50-jarige man uit Kerkenveld reed vannacht over het Haagje. Hij had een promillage van 0,6.
Zuidlaren. Een 33-jarige man uit Stadskanaal reed vannacht over de Hunzeweg. Hij had een promillage van 0,6.
Gieten. Een 42-jarige man uit Muntendam reed vannacht over de Asserstraat. Hij had een promillage van 0,7.

Borger, diefstal uit auto
Deed een 57-jarige man uit Borger aangifte namens zijn bedrijf uit Assen van diefstal van gereedschap uit een bedrijfsauto. Deze stond vanaf donderdag geparkeerd op de carpoolplaats langs de N 374. Ook werd meetapparatuur en een brandblusser weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Assen, getuigen houden man aan
Zagen gisteravond drie mannen dat een man een auto aan het openbreken was aan het Burgemeester de Dreuplein. Toen het alarm overging vluchtte de man. Eén van de mannen bleef bij de auto en waarschuwde de politie, de andere mannen gingen achter de autokraker aan. Omdat de mannen met elkaar via een GSM contact hadden kon de politie naar de Nobellaan gepraat worden waar de man op aanwijzingen van die getuigen kon worden aangehouden. Het ging om een 40-jarige man uit Assen. Hij bekende de poging en schreef het toe aan overmatig alcoholgebruik. De man werd ingesloten en wordt verhoord over andere autokraken.

Assen, gewond na bierfles op het hoofd
Vannacht stonden twee mannen aan de Kerkstraat te wachten op een taxi in de nabijheid van een horecagelegenheid. Even tevoren waren daar zes lastige jongens op het dringende verzoek van de politie vertrokken. Deze jongens kwamen later terug en zeiden tegen de twee wachtenden dat zij moesten vertrekken. Dat weigerden de twee waarna ze even later een bierfles naar hun hoofd gegooid kregen die een 30-jarige man uit Smilde (één van de twee wachtenden) vol op het hoofd raakt waardoor er een gat ontstond. Hij werd overgebracht naar het WZA.

Linde, diefstal uit woning
Werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een woning aan de Linderdijk. Er waren geen braaksporen zodat men niet weet hoe men is binnengekomen. Een klok, videocamera, Pools geld en oude munten werden weggenomen. Schadebedrag onbekend. De 62-jarige bewoner deed aangifte.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie