Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Motocross: Marc de Reuver verstevigt tweede plaats in ONK

Datum nieuwsfeit: 01-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Open Nederlands Kampioenschap 6
Holten, Nederland

1 oktober 2000
Motocross
Marc de Reuver verstevigt tweede plaats in ONK!

Mill - Tijdens de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap heeft Marc de Reuver goede zaken gedaan. De rijder uit het Team CARE Innovation/Suzuki reed zich beide keren in de modder van Holten ruim binnen de top vijf. Het kampioenschap hield hij ook spannend door het uitvallen van Langston in de tweede manche, tegen de verwachtingen in is Langston nog niet zeker van de titel, Eggens won de ONK. Tijdens deze wedstrijd was Jeff Janssen gastrijder bij het team, de eerste manche viel hij helaas uit maar de tweede manche scoorde hij een keurige zevende plaats!


1e manche
De Care-Suzuki vertrok goed voor de eerste manche op een derde plaats. Na enkele ronden gingen Langston en Strijbos in de fout waardoor Marc de leiding overnam. Halverwege de wedstrijd ging de 17-jarige echter onderuit waardoor hij terug viel naar de vierde plaats. Op deze plaats bereikte hij ook de finish. "Marc heeft goed gereden, onder deze omstandigheden is het erg lastig rijden. Vorige week wilde hij iets te veel en ging diverse keren onderuit, de afgelopen week heeft hij niet gereden waardoor hij vandaag weer scherp was." aldus teammanager Alfred Uytdewilligen.


2e manche
De start van de tweede manche van Marc was iets minder goed waardoor hij op een vijfde plaats uit de eerste ronde kwam. De volgende ronde had hij een plaatsje gewonnen en na bijna 10 minuten wedstrijd bezat de rijder uit Amstelveen al de tweede plaats. Helaas wist Marc het gat met leider Strik niet te dichten waardoor er niet meer inzat dan een tweede plaats. Jeff reed nu de sterren van de hemel, hij begon op een tiende plaats aan de modderrace. Het tempo bleef hij goed volgen waardoor hij steeds verder naar voren kwam. De tweede manche werd afgesloten op een heel mooie zevende plaats.

Volgende keer
De laatste wedstrijd van het seizoen is over twee weken. Dan komt het Team CARE Innovation/Suzuki in actie op het prachtige Grand Prix circuit 'De Kuilen' in Mill. Het is nog niet zeker of Jeff hier ook de tweede Suzuki zal bemannen.

Uitslag 125cc ONK Holten:

1e manche

1 E Eggens NL YAMAHA

2 G Langston Z-A KTM

3 K Strijbos B YAMAHA

4 M de Reuver NL Suzuki

5 G Strik NL KTM

- J Janssen NL Suzuki

2e manche

1 G Strik NL KTM

2 M de Reuver NL Suzuki

3 E Eggens NL YAMAHA

4 H Laurense NL KTM

5 H vd Berg O NL KTM
7 J Janssen NL Suzuki

Tussenstand 125cc na 6 van de 7 wedstrijden:

1 Grant Langston Z-A KTM Champ KTM Team 315

2 Marc de Reuver NL Suzuki Team CARE Innovation/Suzuki 268
3 George Strik NL KTM V. Deijne Willems MX Team 233 40 Jeff Janssen NL Suzuki Team CARE Innovation/Suzuki 19

Door: Steven van Kempen/KEMCO

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie