Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Heikki vd Berg in strijd om derde plaats ONK motocross

Datum nieuwsfeit: 01-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T
Open Nederlands Kampioenschap 6
Holten, Nederland

1 oktober 2000
Motocross
Heikki vd Berg volop in de strijd om derde plaats in ONK!

Mill - Door niets van opgeven te willen weten is Heikki van den Berg Oosterhout nog volop in de strijd om de derde plaats in het Open Nederlands Kampioenschap. Op het circuit van Holten scoorde de KTM-rijder in de modder een twaalfde en vijfde plaats. Door een valpartij wist Grant Langston zich nog niet te verzekeren van de titel. Kenneth Gundersen kwam niet in actie, hij ging vorige week in Oss fors onderuit en liep een knieblessure op. Het is te hopen dat de in Oosterhout woonachtige Noor over twee weken wel aan de start kan verschijnen.


1e manche
De start van de eerste manche was goed voor Heikki tot in de tweede bocht. Hier ging de KTM-rijder onderuit en moest op de laatste plaats aan de wedstrijd beginnen. Door het slechte weer was de wedstrijd erg moeilijk te volgen maar werkte Heikki zich steeds verder en verder in de punten. Op een 12e plaats werd hij afgevlagd. "Ik trok mijn machine in de tweede bocht onderuit. Het rijden ging niet erg makkelijk maar ik moest scoren want de punten heb ik erg hard nodig. Later had ik nog het geluk dat Breugelmans uitviel waardoor ik hem in de tussenstand nader." Sprak de 21-jarige rijder uit het team van Kees van der Ven.


2e manche
De start van de tweede manche was opnieuw erg goed, achter KTM-collega Laurense begon hij op een tweede plaats aan de wedstrijd over 25 minuten en
1 ronden. In de tweede ronde kwam Strik voorbij en even later leek de pechduivel weer toe te slaan, Heikki ging onderuit! Ondanks deze schuiver verloor hij maar drie plaatsen en ging hij de strijd aan met McKeown. Deze jonge Ier reed erg sterk en wist zijn positie lang en goed te verdedigen. Toen Heikki voorbij was en de vijfde plaats overnam waren zijn voorgangers uit het zicht verdwenen. Toch werd het tempo nog verhoogd waardoor Heikki in de slotfase weer aan het wiel kwam van Laurense. Deze ervaren KTM-rijder hield echter stand waardoor Heikki op een vijfde plaats werd afgevlagd. "Een kleine foutje kost mij hier een podiumplaats. Maar goed daar is nu niks meer aan te doen, ik ben nu weer in de strijd om de derde plaats van het ONK en dat is het belangrijkste." Aldus Heikki die ook in 2001 deel uit maakte van het Champ KTM Team. Als teamgenoten behoudt hij Kenneth, nieuw in het team van 2001 is viervoudig Nederlands Kampioen en vandaag winnaar in Holten, Erik Eggens.

Volgende keer
Over twee weken gaat Heikki de strijd aan voor de derde plaats in de eindstand. Op het circuit van Mill zal hij af moeten rekenen met thuisrijder Strik en Breugelmans die zeker nog niet uitgeschakeld is voor deze ere plaats.

Uitslag 125cc ONK Holten:

1e manche

1 E Eggens NL YAMAHA

2 G Langston Z-A KTM

3 K Strijbos B YAMAHA
12 H vd Berg O NL KTM

2e manche

1 G Strik NL KTM

2 M de Reuver NL Suzuki

3 E Eggens NL YAMAHA
5 H vd Berg O NL KTM

Tussenstand 125cc na 6 van de 7 wedstrijden:

1 Grant Langston Z-A KTM Champ KTM Team 315

2 Marc de Reuver NL Suzuki Team CARE Innovation/Suzuki 268
3 George Strik NL KTM V. Deijne Willems MX Team 233
4 Heikki vd Berg O NL KTM Champ KTM Team 231
Door: Steven van Kempen/KEMCO

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie