Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FC Twente komt uit tegen RKC Waalwijk

Datum nieuwsfeit: 01-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FC Twente

hoofdsponsor:

Aankomende zondag mag FC Twente voor de eerste keer dit seizoen de reis richting Brabant ondernemen. De nadruk ligt in voorgaande zin op 'de eerste keer', want de club mag nog menigmaal richting de Brabantse provincie afreizen. Ondanks de degradatie van FC Den Bosch vorig seizoen, is het aantal Brabantse clubs in de KPN Eredivisie met één toegenomen als gevolg van de promotie van NAC en RBC Roosendaal. In totaliteit spelen er nu liefst vijf clubs uit Brabant op het hoogste platform.

Komende zondag dus de reis richting Waalwijk, een reis die de club tot nu toe twaalf keer eerder ondernam in competitie-verband. Slechts één keer konden de drie punten in de zak worden gestoken, maar liefst zes keer werd er in Waalwijk verloren. In het bekertoernooi speelde de club twee keer tegen de Waalwijkers, waarvan één keer (vorig seizoen)in Brabant. Die wedstrijd ging destijds met 2-0 verloren. Van de laatste vijf ontmoetingen werden er drie verloren en eindigden de laatste twee in een gelijkspel.

RKC Waalwijk is het huidige seizoen meer dan goed begonnen. De club verloor met Tim Cornelisse (Vitesse) en Tommie van der Leegte (FC Twente) twee belangrijke spelers, maar haalde daarvoor in de plaats toch een aantal goede spelers binnen. Zo keerde onder andere spits Rick Hoogendorp weer op het oude nest terug na pakweg een halfjaar in Spanje te hebben gespeeld. Tegenvaller voor trainer Martin Jol was het wegvallen van Dejan Govedarica die enkele weken geleden zwaar geblesseerd raakte. Verheugend was daarentegen de mededeling vorig weekend dat Zjelko Petrovic de komende twee seizoen de clubkleuren geel-blauw weer zal gaan verdedigen. In de competitie won RKC tot nog toe drie duels, even zoveel duels werden verloren en één keer werden de punten gedeeld. Met tien punten uit zeven duels staat de club op een meer dan keurige zesde plaats.

FC Twente moet het met twee punten minder doen, maar heeft dan ook nog een duel in te halen. De club uit Enschede is de zware competitie-start eigenlijk zonder al teveel kleerscheuren door gekomen. Natuurlijk liet de ploeg hier en daar wat punten liggen, maar in vergelijking met vorig seizoen ging de club er qua winstpunten niet op achteruit. Sterker nog, na de eerste zes wedstrijden heeft FC Twente zelfs een winstpunt meer behaald dan in dezelfde wedstrijden in het vorige seizoen. Vooral de overwinningen in de laatste twee wedstrijden tegen FC Utrecht en De Graafschap zullen de moraal binnen de ploeg zeer goed hebben gedaan. Monter zal de selectie dan ook kunnen afreizen richting Waalwijk. Aldaar zal er een fikse inspanning van negentig minuten worden verlangd, waarna de club een tweetal weken kan uitrusten van het zware programma dat volgens trainer Rutten toch zijn weerslag heeft gehad op zijn ploeg.

In de selectie van FC Twente zal wellicht een plaatsje worden ingeruild voor de Marokkaan El Brazzi. Als alles mee zit, meldt hij zich een dezer dagen in Enschede, maar de kans lijkt klein dat hij komende zondag reeds bij de selectie zit. Voor het overige heeft Rutten een luxe-probleem, doordat de lappenmand beperkt blijft tot een blessure bij Edwin Hilgerink. Voor de rest is iedereen fit en zijn er geen schorsingen. Alleen Rahim en Pahlplatz zullen bij een gele kaart in het duel van zondag worden geschorst.

Voor informatie over de kaartverkoop, kunt u hier terecht.

Uw voorspelling kan weer worden opgegeven in de Voorspellingscompetitie. U dient uw voorspelling voor zondagmiddag 13.30 uur te hebben doorgegeven.

Meer informatie over RKC Waalwijk vindt u op
www.rkcwaalwijk.nl.

tekst: chris tuinbeek

Geproduceerd door TriMM i.s.m. CasTel Media

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie