Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Detectiveroman 'Verraad op het hoogste niveau'

Datum nieuwsfeit: 01-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ZIMZUM MEDIA PUBLISHERS

VERRAAD OP HET HOOGSTE NIVEAU

De Amerikaanse narcoticabrigade is medeverantwoordelijk voor de ondergang van de Belgische geheime diensten en voor het ontstaan van de misstanden die uiteindelijk hebben geleid tot de IRT affaire. Dit stelt Leon Zoeteman in zijn nieuwste detectiveroman getiteld VERRAAD VAN EEN BLOEDBROEDER.
Het boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen en verschijnt in de eerste week van oktober. Het maakt deel uit van de serie niet fictieve boeken over het werk en leven van de bekende Limburgse burgerinformant en infiltrant Ben Zuidema. De hoofdpersoon werkte jaren lang voor een groot aantal geheime politiediensten, waaronder de Drug Enforcement Administration (de DEA). Samen met undercovers wist Zuidema keer op keer het vertrouwen van criminelen te winnen, om dan keihard toe te slaan.

Verraad is het centrale begrip in de wereld van Ben Zuidema en de geheime diensten. Maar wie verraadt wie? Vele Nederlandse en Belgische undercovers zijn al scrupuleus opgeofferd voor het resultaat. Tientallen burgers die voor Justitie onderweg warem, zijn vermoord, aldus Ben Zuidema.
In de misdaadserie Meesterdetective BEN ZUIDEMA wordt onder meer beschreven in welke mate de DEA betrokken is (geweest) bij infiltraties op Europees grondgebied. In de Amerikaanse media wordt Nederland tegenwoordig afgeschilderd als het Colombia van Europa. Maar de special agents van de DEA hebben nooit verantwoording af hoeven leggen op Belgische en Nederlandse rechtszittingen of bij parlementaire enquêtes over hun rol bij het doorlaten van testzendingen drugs op ons grondgebied. Zij beriepen zich op hun diplomatieke onschendbaarheid.

VERRAAD VAN EEN BLOEDBROEDER gaat niet alleen over het verraad dat criminelen plegen. Zoeteman: 'Dat gangsters elkaar verraden, weet iedereen. Maar het gaat veel verder. Ook misdaadbestrijders, geheime diensten en politici gaan de fout in. En dat kost levens.'

Voor vragen zijn de auteur en/of hoofdpersoon bereikbaar via de uitgeverij.

Titel: VERRAAD VAN EEN BLOEDBROEDER
Serie: Meesterdetective BEN ZUIDEMA
Auteur: Leon Zoeteman
ISBN : 90 76047 049

Uitgeverij Zimzum Media Publishers b.v.
tel.0650231317
e-mail (zimzum.nl@wolmail.nl)

28 sep 00 10:22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie