Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kinderboekenweek 2000 van start bij Bibliotheek Oss

Datum nieuwsfeit: 01-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Openbare Bibliotheek Oss

28 september 2000

Kinderboekenweek 2000 van start bij Bibliotheek Oss en Boekhandel Derijks

Op 1 september werd het eerste startschot gegeven voor de activiteiten van de Kinderboekenweek 2000 van de Openbare Bibliotheek Oss en Libris Boekhandel Derijks. Het thema van dit jaar is "Driftkikkers en feestvarkens over de aard van het beestje". De landelijke Kinderboekenweek loopt van 4 tot en met 14 oktober. De bibliotheek en de boekhandel begonnen traditioneel een aantal weken eerder met de ontwerpwedstrijd "Vlaggenparade je eigen beestje op een vlaggetje"

Bij Boekhandel Derijks "Vlaggenparade" Van 1 tot en met 30 september konden kinderen van alle leeftijden deelnemen aan de ontwerpwedstrijd "Vlaggenparade". Ze mochten een eigen aardig beestje, zoals een geluksvogel, een stresskip, een angsthaas of een boekenwurm op een vlaggetje tekenen. De prijsuitreiking van deze wedstrijd vindt plaats op woensdagmiddag 4 oktober. de winnaars worden om 16:00 uur in de bibliotheek verwacht. In een heuse "vlaggenparade" gaan ze naar de boekhandel, waar rond 1630 uur de prijsuitreiking plaats vindt. De prijswinnaars krijgen vooraf bericht.

"Boekenwurmenmiddag" voorlezen en boekverkoop in de bibliotheek Opening Kinderboekenweek Op woensdag 4 oktober wordt de landelijke kinderboekenweek in de bibliotheek Oss feestelijk geopend met een verhaal, een boekenverkoop en de vlaggenparade. Om 14:00 wordt -zoals altijd op woensdagmiddag- een verhaal voorgelezen. Aansluitend verkoopt Boekhandel Derijks tot 16:00 uur boeken. De verkoop in de bibliotheek benadrukt het idee dat elk kind op zijn tijd een eigen boek verdient. Aansluitend vindt de hierboven genoemde Vlaggenparade plaats.

"Kleurkameleon" traditionele kleurwedstrijd Nog tot en met 10 oktober kunnen de kinderen tot 9 jaar meedoen aan de kleurwedstrijd Kleurkameleon. Kleurplaten zijn af te halen bij Boekhandel Derijks en in vestigingen van de Bibliotheek Oss. Vanaf 11 oktober worden de prijswinnaars middels affiches bekend gemaakt. Kleurplaten kunnen ingeleverd worden tot en met 10 oktober. De prijsuitreiking is tijdens het kinderboekenbal op woensdag 11 oktober om ongeveer 1530 in de Linck, Muzelinck.

"Fuivende Feestvarkens" grandioos kinderboekenbal Op woensdagmiddag 11 oktober is er in de Linck, Muzelinck een groot festijn te beleven Fuivende feestvarkens. Dit kinderboekenbal kan door iedereen tussen de 4 en 12 jaar bezocht worden. Tijdens het bal treedt theatergroep Niks & Van Alles uit Best op, zijn de illustratoren Auke Herrema en Charlotte Dematons aanwezig om over hun werk te vertellen, zijn er boeken te koop (en te signeren), is er leuke muziek en kunnen kinderen zelf gaan frutselen & fratselen. Toegang is 5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel en bibliotheek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie