Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ludieke actie Nederlands Wijnmuseum

Datum nieuwsfeit: 02-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Productschap Wijn

Nieuws

<-
Ludieke actie Nederlands Wijnmuseum

Ter gelegenheid van de Nationale Wijnweek organiseert het Nederlands Wijnmuseum Arnhem een ludieke actie. Iedereen die in de week van 2 tot 8 oktober een oud wijnglas of oude kurkentrekker inlevert, krijgt gratis toegang tot het museum. Het maakt niet uit of het glas of kurkentrekker behoort tot de categorie kunst of kitsch. Uiteraard zullen deze giften te zijner tijd geëxposeerd worden in het museum.

Bovendien kunt u door in het invullen van een wijnquiz een mooie magnum wijn winnen.

Wat is er zoals te zien?
Al wandelend door het Nederlands Wijnmuseum Arnhem maakt u zich op een aangename manier wat basiskennis over wijn eigen. In het Nederlands Wijnmuseum komen de wijncultuur en de wijnhistorie van vele eeuwen opnieuw tot leven en krijgt de bezoeker een volledig beeld van de rijke wijntraditie.

De opbouw van de tentoongestelde collectie is zorgvuldig en zo logisch mogelijk ingepast in het verhaal, dat als een rode draad door het Wijnmusuem loopt. Deze volgend, maakt men kennis met de wijnstok, wijngaarden, druivenrassen en bodemgesteldheid, met druivenkneuzers en wijnpersen. Vanaf de wording van de wijn in gistkuipen kan het hele rijpings- en verzorgingsproces tot en met de botteling op fles worden gevolgd. Ook kan men zien, waar de kurk vandaan komt, hoe de flessen en glazen vroeger en nu werden en worden vervaardigd. Daarnaast worden de diverse wijnlanden en gebieden belicht.

Elke zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur zal er (voor induviduelen of groepjes tot 6 personen) een korte rondleiding worden gegeven door de unieke kelders van het wijnkopershuis Robbers en van den Hoogen en uiteraard kunt u na afloop een goed glas wijn proeven. Voor groepen of op overige tijden zijn er speciale arrangementen ontwikkeld, die uitsluitend op afspraak zijn te boeken.

Openingstijden:

dinsdag t/m vrijdag 14.00 tot 17.00 uur
zaterdag 11.00 tot 17.00 uur

Entree:

Fl. 5,- voor volwassenen
Fl. 3,- voor kinderen tot 12 jaar.

Adres:

Nederlands Wijnmuseum Arnhem
Velperweg 23 te Arnhem
tel. 026-4424042.

<-

Copyright © 1996-2000 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie