Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe site bevordert creatieve ontwikkeling jonge kinderen

Datum nieuwsfeit: 02-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (n.v.osch@zwijsen.nl)

Contactpersoon: Neeltje van Osch

Nieuwe site bevordert creatieve ontwikkeling jonge kinderen

Datum: 1 oktober

Een virtueel podium voor en door kinderen waar creativiteit alle ruimte krijgt. Daar draait het om op www.avonturen.nl, de nieuwe internetsite van Uitgeverij Zwijsen. Om aandacht te vragen voor de nieuwe site en om deelnemers te werven voor Het Grote Avonturenspel verspreidt Uitgeverij Zwijsen via de basisscholen de komende twee weken zo'n twee miljoen folders.

Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen op www.avonturen.nl terecht met spannende verhalen, alledaagse belevenissen, zelfbedachte liedjes, videofilmpjes, toneelstukjes, knutselwerk en tekeningen. Een professionele internetredactie maakt van de inzendingen leerzame avonturen op maat, waar kinderen spelenderwijs van alles in kunnen ontdekken. De avonturen zijn precies afgestemd op het niveau en de belevingswereld van het kind. Kinderen zelf leveren immers de onderwerpen aan.

"Spontaniteit en enthousiasme zijn belangrijk voor een gezonde creatieve ontwikkeling", zegt Uitgever Interactieve Media Gerard Spekken, verantwoordelijk voor de nieuwe site. "Jammer genoeg gaat veel aangeboren creativiteit verloren omdat er altijd wel iemand is die zegt: Dit is fout, dat is goed, dit mag niet, dat juist wel. Op www.avonturen.nl zegt niemand wat mag of moet. Kinderen bepalen zelf welk avontuur ze op internet tot leven willen brengen en ze kiezen zelf voor het avontuur dat het beste past bij hun leeftijd en belevingswereld. Net als het klaslokaal, het bos, het pleintje, de hobbyclub of het museum kan internet een belangrijke rol spelen bij de creatieve ontwikkeling van kinderen. Op www.avonturen.nl geven we ze alle ruimte."

www.avonturen.nl is gebaseerd op het principe van zelfontdekkend leren. Een manier van leren waarbij kinderen geen kennis kant en klaar krijgen voorgeschoteld maar zelfstandig op ontdekkingstocht gaan. Zo leren ze initiatief te tonen en nieuwe verbanden te leggen.

www.avonturen.nl is genomineerd voor De Gouden @penstaart 2000 en wordt ondersteund door Kennisnet en De Digitale Basisschool

Over Zwijsen
Uitgeverij Zwijsen is gespecialiseerd in media voor kinderen tot 12 jaar. Vanuit twee werkmaatschappijen, Zwijsen Educatief en Zwijsen Algemeen, richt de uitgever zich op het basisonderwijs en op de thuismarkt. 80 procent van de kinderen in Nederland leert lezen met 'Veilig leren lezen', één van de vele methoden die Zwijsen heeft ontwikkeld voor het basisonderwijs. Voor de thuismarkt biedt Uitgeverij Zwijsen naast interactieve media een groot aantal kinderboekenseries en -abonnementen op maat. Zwijsen maakt deel uit van de Weekbladpers Groep.

Uitgeverij Zwijsen Algemeen

POSTBUS 8005

5000 AV

Tilburg

Telefoon: 013-5838856reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie