Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intentieverklaring milieucoöperatie Waterland Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 02-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT, 2 oktober 2000

Ondertekening intentieverklaring Milieucoöperatie Waterland Gezamenlijke uitnodiging Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Waterland en Provincie Noord-Holland

Ondertekening intentieverklaring Milieucoöperatie Waterland Door o.a. minister Brinkhorst (LNV) en gedeputeerde Wildekamp

Maandagavond 2 oktober ondertekenen minister Laurens Jan Brinkhorst van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, gedeputeerde Ada Wildekamp van Noord-Holland en Caroline Praag, voorzitter van de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Waterland de intentieverklaring Milieucoöperatie Waterland. Andere ondertekenaars zijn bestuurders van gemeenten, waterschappen en natuurbeheerorganisaties in de regio. De intentieverklaring is er op gericht het voor Waterland karakteristieke agrarische cultuurlandschap te behouden.

De ondertekening vindt plaats op het bedrijf van de familie Zomer, Westerkoogdijk 1 te Schardam. U bent hierbij van harte welkom. Aanvang: 19.00 uur.

Waterland is een nog natuurlijk open veenweidengebied met een aantrekkelijk cultuurlandschap. De provincie en veel organisaties in Noord-Holland Midden willen het nog landelijke gebied (de groene long) tussen Amsterdam, Zaanstad, Alkmaar en Hoorn open, economisch vitaal en leefbaar houden. Veel boeren in Waterland willen de economische basis van hun bedrijven door verbreding en vergroening versterken. Beide doelen sporen met elkaar. De Milieucoöperatie Waterland is daarom als project aangemeld bij het toekomstige gebiedsprogramma Noord-Holland Midden, gericht op uitvoering van bestaand beleid.


* Inlichtingen: Frank Mugge, afdeling Water en Groen, tel. (023) 514 31 36

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie