Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Wonen en Zorg' leidt tot oproep meer initiatief consument

Datum nieuwsfeit: 02-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 2 oktober, persbericht nr. 166

Conferentie wonen en zorg leidt tot oproep voor meer initiatief van consument

Gedeputeerde Henk Bleker heeft tijdens de conferentie Wonen & Zorg een oproep gedaan aan (potentiële) consumenten van woonvormen voor ouderen, gehandicapten en (ex-) psychiatrische patiënten, om initiatieven te nemen voor dergelijke woonvormen. Met deze oproep hoopt de gedeputeerde dat het aanbod van woningen voor deze groepen mensen beter wordt afgestemd op de vraag.

Gedeputeerde Bleker heeft gezegd dergelijke initiatieven te willen ondersteunen. Financiële steun komt daarbij uit het Stimuleringsfonds Zorg, maar ook bij faciliterende zaken (bijvoorbeeld het vergaren van kennis van dit soort projecten) wil de provincie een rol spelen. Tijdens het ochtendprogramma van de conferentie maakte gedeputeerde Marc Calon duidelijk dat Groningse gemeenten die zich inspannen voor het bouwen van woningen voor specifieke doelgroepen worden beloond bij de verdeling van de woningbouwcontingenten.

Een andere conclusie die aan het einde van de conferentie werd getrokken is dat mobiele zorg en dienstverlening op het platteland een oplossing zou kunnen bieden voor het tekort aan voorzieningen. Ook het inrichten van multifunctionele centra in de grotere kernen moeten hier een bijdrage aan leveren. Wel bleek dat bij dergelijke plannen met kleine verzorgingsgebieden moet worden gewerkt (1 regio heeft dan zo'n 7.000 tot 10.000 inwoners).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joske Kluvers van de afdeling Bestuurscontacten, 050 - 316 41 39.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie