Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gitta Bartling wint VMC Pluim 2000 marketing / communicatie

Datum nieuwsfeit: 02-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Diemen, 30 september 2000

Gitta Bartling winnares VMC Pluim 2000 voor vrouwelijk aanstormend talent in marketing en communicatie

Gitta Bartling (26) won 29 september jl. de VMC Pluim 2000. Deze tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor vrouwelijk aanstormend talent in marketing en/of communicatie werd uitgereikt door VMC, netwerk voor Vrouwen in Marketing en Communicatie. Gitta werkt bij het ICT-bedrijf Caesar Groep in Maarssen. Zij nam de vakjury voor zich in met een sprankelende presentatie waarin zij zichzelf aan de hand van een mandarijn presenteerde. Het beste zit binnen in. 'Professionele communicatie gaat in de komende jaren meer emotie inbrengen in internet', zo stelde ze. (Juryrapport achter persbericht)

Gitta Bartling ontving de glazen VMC-Pluim met inscriptie, een mediatraining van Brainbox Media en gratis lidmaatschappen van MEC (Marketing Executive Center) en VMC. De jury, onder leiding van dr. Betteke van Ruler, docent Communicatie aan de VU Amsterdam, vond het niveau van alle drie de jonge vakvrouwen heel hoog. Zij had er een harde dobber aan de uiteindelijke keuze te maken.

De andere genomineerden waren Christel van der Boom (DLV Public Relations in Amsterdam) en Mariken van Woerkum (Ministerie van Justitie in Den Haag). De ruim 150 deelnemers aan het evenement reikten de publieksprijs uit aan Mariken van Woerkum. Mariken typeerde haar werk bij het Ministerie van Justitie als 'publiek ondernemen'. Op voortvarende maar goed getimede en empatische wijze neemt zij de barrières die zij tegenkomt op weg naar invoering van intranet/internet in het gevangeniswezen in Nederland. Christel van der Boom hield een vlammend betoog over het maatschappelijk succes van internet, dat zijn economisch nut in de komende tijd nog maar moet gaan bewijzen. Zij blinkt uit in communicatiekennis van internet.

Jury en criteria VMC Pluim 2000
Naast Betteke van Ruler bestond de jury uit: Frithjof de Haan, voorzitter Beroepsvereniging voor Communicatie, Eline Danker, general manager Buena Vista International (Europe), Michael van Os, hoofdredacteur Adformatie en Anne-Marie Voorhoeve, voorzitter VMC. De jury toetste de kandidaten op de volgende criteria:


· minder dan 5 jaar werken in marketing en/of communicatie;
· op een bijzondere, eigen wijze te werk gaan;
· vooruitstrevend, creatief en vernieuwend zaken oppakken;
· concrete, recente resultaten laten zien van eigen (bijdragen aan) projecten;
· jezelf op een duidelijke wijze in exact 5 minuten presenteren;
· in exact 5 minuten een visie over e-commerce neerzetten.
E-commerce debat
De strijd om de VMC Pluim werd voorafgegaan door een debat over e-commerce onder de dynamische leiding van dagvoorzitter Hannie van Dijk (manager cultuurverandering Politie). Tijdens haar openingsspeech ging VMC-voorzitter Anne-Marie Voorhoeve in op de positie van vrouwen in de marketing en communicatie. Bij uitstek zijn zij geschikt om een brug tussen deze vakgebieden te leggen. Zij riep de vrouwen op zichzelf en hun vakkennis beter zichtbaar te maken. Betteke van Ruler sloot hierbij aan door de vrouwen op te roepen meer te publiceren over hun werk. Het interactieve debat over e-commerce werd bepaald door drie stellingen die verdedigt werden door Katja Claessens, (international marketing director van Pro Active), Carmen Koster (directeur marketing Bol.com) en Daan Quakernaat (o.a. Media Plaza).

Katja Claessens stelde dat customer relationship een hype is. 1-to-1 marketing is erg belangrijk en internet is hét middel dat je kunt inzetten. Door kennis en interactie kunnen organisaties weten waarom de klant bij hen koopt. Overigens verwacht Claessens dat dit nooit de gewone off-line marketing kan vervangen.

Carmen Koster onderbouwde overtuigend haar stelling dat de internet-klant 10 x zoveel waard is als de gewone klant, en stelde bovendien dat de marketing effectiever en gerichter kan worden. Zij deed een boekje open over de mogelijkheden tot opbouw van kennis van klanten en de manier waarop klanten op hen toegespitste aanbiedingen kunnen krijgen, het zogenaamde 'selective discounting'.

Daan Quakernaat spande zich in om de andere sprekers en de zaal ervan te overtuigen dat marketing en communicatie in deze e-commerce tijd vooral open en eerlijk moet zijn om het beste product tegen de laagste prijs te kunnen leveren. De consument komt immers toch overal achter via Internet en wil geen kat in de zak kopen. 'Information wants to be free' dus: iedereen, overal en altijd, kan alle informatie gratis verkrijgen. Dat is de toekomst van internet!

De doelstelling van VMC luidt: Het bevorderen van contacten tussen vrouwen werkzaam in marketing en communicatie, teneinde de kennis, kunde en kunst op het gebied van professionele marketing en communicatie te verruimen en elkaar actief te steunen in de persoonlijke carrière. Het stimuleren van de doorstroming van vrouwen naar hogere functies en het bevorderen van grotere participatie in invloedrijke posities. Het vakgerichte netwerk,opgericht in 1989, telt ruim tweehonderd leden. Daarvan zijn circa honderd vrouwen in de leeftijd van 30+ met minstens vijf jaar ervaring op het terrein van marketing of communicatie aangesloten bij het landelijke netwerk van VMC. De drie regionale netwerken (Utrecht, Rotterdam/Den Haag en Amsterdam) tellen tezamen ook circa honderd leden, vrouwen jonger dan 35 en minder dan 5 jaar werkzaam in het vakgebied marketing en communicatie.

Voor meer informatie en voor foto's:
Monique van Eijkelenburg, 030 2250989 of 0626 440012 of VMC Secretariaat: 020-3681568, (info@vmc.nl) of zie www.vmc.nl (ook foto winnares Pluim in JPG)

Juryrapport Gitta Bartling
Gitta zit drie jaar in het communicatievak en heeft zich gespecialiseerd in communicatie voor de ICT branche, bij een bedrijf met de beeldende naam Caesar, met uiteraard erg veel aandacht voor gebruik van internet als communicatiemedium. Voorgedragen door Joke Boon uit Amsterdam vanwege "haar frisse, gedegen en professionele aanpak bij alles wat ze doet. Als ze doorgaat zoals ze nu bezig is, belooft dat wat voor de toekomst!", aldus Joke Boon. Zij wordt door haar omgeving gezien als "gedegen, professioneel, innovatief en enthousiast". Zelf was ze in eerste instantie niet zo enthousiast over haar voordracht, schreef zij aan VMC. Toch heeft zij een zeer professionele presentatie van zichzelf als professional gegeven. De jury heeft van haar op papier de indruk gekregen dat zij zichzelf goed weet neer te zetten zonder dat zij zichzelf opdringt. Zij laat argumenten spreken en weet die met humor neer te zetten. Gitta toont zich als een zeer harde werker die haar weg wel weet te vinden en haar eigen gang gaat zonder dat ze het strategisch belang van haar werkgever uit het oog verliest. Jezelf verkopen is niet het gemakkelijkste voor je, maar je kunt dat natuurlijk ook. Maar je gaat duidelijk voor inhoud! Dat is je drive.

Verkort CV Gitta Bartling
Gitta Bartling, woonachtig in Amsterdam, communicatiemedewerker Caesar Groep in Maarssen. Daarnaast freelance communicatiespecialist. Zij sloot haar communicatie-opleiding af met het runnen van het Leerbedrijf van de Hogeschool Holland, waar zij naast het opzetten van het communicatiebeleid ook het dagelijks reilen en zeilen van de onderneming op zich nam. Na haar afstuderen begon zij haar communicatiecarrière bij cv-ketelfabrikant Vaillant. Na een kleine twee jaar stapte zij over naar de ICT-branche, waar zij voor de Caesar Groep zowel in- als externe communicatieprojecten begeleidt en uitvoert. Daarnaast kan zij de ervaringen met een 'eigen bedrijf' niet loslaten en is zij sinds een klein jaar actief als freelancer op communicatiegebied, met een duidelijke voorkeur voor 'digicatie'. Het nu lopende project betreft de ontwikkeling en oprichting van een webwinkel in tuin- en groenartikelen. Zij is nu ruim anderhalf jaar secretaris van VMC-J Amsterdam, het regionale juniorennetwerk van VMC. Zij typeert haar karakter als enthousiast, gemotiveerd, vrolijk, eigenwijs, veeleisend en direct.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...