Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samsung breidt productgroepen uit

Datum nieuwsfeit: 02-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Samsung

Vernieuwende impulsen op alle terreinen

Samsung breidt productgroepen uit met méér typekeuzen, aantrekkelijk design en technologische innovaties

Rijswijk, 2 oktober 2000 - Samsung presenteert tijdens de Dealershow van 2 tot en met 5 oktober nieuwe producten in vijf productgroepen, te weten monitoren, telecom, digitale audio, faxen en printers en witgoed. Het gaat onder andere om nieuwe monitoren voor veeleisende gebruikers, WAP-versies van GSM-toestellen, de kleinste lichtgewicht DECT-telefoon thans op de markt, digitale audiosets met uitneembare MP3- en CD-spelers, een geintegreerde kleurenprinter, -copier en scanner en de Internetkoelkast.

Het monitorenprogramma van Samsung wordt uitgebreid met de SyncMaster 210T en 240T. Monitoren met respectievelijk 21.3 inch en 24.1 inch LCD-panels met een aanzienlijk hogere resolutie dan de voorgaande. Door hun grootte en extra inkijkhoek van 160 graden horizontaal en verticaal zijn beide monitoren bij uitstek geschikt voor CAD, DTP en overige grafische toepassingen.
Daarnaast introduceert Samsung de SyncMaster 570/770 TFT. Een nieuwe reeks platte en wendbare TFT-schermen voor veeleisende computergebruikers. De SyncMaster kan zo worden ingesteld dat hij precies aan de ergonomische wensen van de gebruiker voldoet. Samsung breidde zijn reeks monitoren ook uit met modellen die zijn uitgerust met platte Diamontron Natural Flat beeldbuizen. Deze aanvulling op de eigen DynaFlat vlakke beeldbuizen van Samsung stelt gebruikers in staat binnen de SyncMaster-reeks een gefundeerde keuze op basis van uitgesproken voorkeur te maken tussen monitoren met een zogeheten tension mask (draadjesmasker) of shadow mask (gaatjesmasker). Samsung introduceert de Natural Flat-technologie voor de typen SyncMaster 700 NF, 900 NF en 1200 NF met beeldbuizen van respectievelijk 17, 19 en 22 inch.
Tot slot brengt Samsung de SyncMaster 750ST uit, een 17-inch monitor die in ieder interieur past. Deze SyncMaster wordt namelijk uitgevoerd in drie transparante kleuren: blauw, groen en oranje.

Op het gebied van mobiele en draadloze telefonie biedt Samsung een compleet GSM- en DECT-programma. Het huidige GSM-assortiment bestaat uit de modellen SGH-600, SGH-2400 en SGH-A100. Samsung zal daar in de loop van de komende maanden de al veelbesproken MP3 telefoon, SGH M100, aan toe voegen, evenals de WAP-telefoon SGH-A110. Tegen het einde van dit jaar verwacht Samsung het eerste GPRS-model te introduceren. De Watch Phone, TV Phone en de Camera Phone komen begin 2001 op de markt.
Het DECT-programma van Samsung wordt uitgebreid met de SPR-6100, het kleinste en lichtste DECT-toestel dat thans verkrijgbaar is. De vormgeving van dit draadloze digitale telefoontoestel voor binnenshuis is afgeleid van de Samsung GSM-modellen. Dat geldt ook voor de bediening, want de talloze functies van de SPR-6100 zijn toegankelijk via een soortgelijke menusturing als van de GSM-toestellen.

Tot de populaire YEPP-reeks, de compacte en veelzijdige draagbare MP3-speler van Samsung, behoren ook de YEPP New E en de YEPP New D. De New E is uitgevoerd in frisse semi-transparante kleuren en kan worden uitgebreid tot 64 MB voor ruim één uur luisterplezier. De New D is een sportieve MP3-speler met ingebouwde FM tuner die tegen een stootje kan en bovendien waterafstotend is.
Samsung introduceert in november de Photo YEPP. Een draagbare speler die niet alleen MP3-muziek weergeeft, maar ook tekst of stilstaande beelden in JPEG-formaat op het display laat zien. Leuk is dat de Photo YEPP ook dienst kan doen als mobiel digitaal fotoalbum en standaard een voice recorder heeft. Samsung verwacht binnenkort ook de YEPP Multiformat op de markt te brengen. Deze speler ondersteunt MP3, WMA- en AAC-bestanden.

Liefhebbers van digitale audio-sets worden door Samsung verrast met twee nieuwe modellen, waarin behalve de vaste tuner en CD-speler óók portable audio is ondergebracht. De S-P2450 is een stijlvol vormgegeven audioset die reeds is bekroond met een EISA Award. De bij de audioset behorende draagbare MP3-speler wordt bovenop aangesloten. Samsung introduceert voorts de NA-CP70/CP50 onder de benaming Digital Networking Audio. Het is een strak uitgevoerde compacte digitale audioset met bijpassende speakers die naast een draagbare MP3-speler óók een uitneembare en draagbare CD-speler bevat. De NA-CP70 kan audio direct vanaf een CD omzetten naar MP3-format. De audioset kan via een parallelle poortaansluiting muziek van het Internet downloaden en op de bijgeleverde 32 MB SmartMedia(TM)-kaart opslaan.

Op de Dealershow presenteert Samsung vier DVD-spelers. De reeks begint met de DVD 511 en loopt op tot de meest geavanceerde speler 811. Daarnaast komt Samsung met een DVD-wisselaar, De C700 is een DVD-speler met een wisselaar voor vijf disks. Het apparaat speelt zowel CD, DVD, VCD als SVCD af.

Ook op het gebied van faxen en printers introduceert Samsung interessante producten, zoals het handige en krachtige laserfaxapparaat SF-5100 met een uitstekende kopieerfunctie. De ML-6060 is een gebruiksvriendelijke laserprinter voor de zakelijke markt die in staat is 15.000 pagina's per maand te printen. Tot slot brengt Samsung de Colour Station op de markt. Dit is een geïntegreerde kleurenprinter, -copier en scanner die is uitgevoerd met de SmartMedia(TM)-kaart.

In de Internetkoelkast zijn allerlei multimeidale toepassingen geintegreerd, zoals Internet, versturen van e-mail, televisie kijken en bewaking van de woning of babykamer via een camera.

Samsung Electronics
Voor informatie en service over Samsung Electronics Benelux kunnen consumenten gratis bellen: 00800 - 099 77 555. Samsung Electronics is de belangrijkste werkmaatschappij van de Koreaanse Samsung Group - 13e op de ranglijst van grootste ondernemingen ter wereld - en neemt een cruciale plaats in binnen de ambitieuze groeistrategie van Samsung Group. Samsung Electronics behaalde in 1999 een omzet van US$ 22.8 miljard en is met 54.000 medewerkers wereldwijd actief in 50 landen met ontwikkeling, productie en verkoop van elektronicaproducten. Samsung Electronics bestaat uit drie business units: Digital Media, Semiconductors en Information & Communication. Samsung is wereldwijd de grootste fabrikant van geheugenchips, kleurenbeeldbuizen, monitoren en microgolfovens. De marketingorganisatie van Samsung Electronics Benelux is gevestigd in Rijswijk. Er zijn verkooporganisaties gevestigd in Rijswijk, Rotterdam, Zeist en Antwerpen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie