Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Sauwens voert campagne in Vlaamse Rand

Datum nieuwsfeit: 02-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN
MINISTER JOHAN SAUWENS
VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN,

AMBTENARENZAKEN EN SPORT
2 oktober 2000

Sauwens voert campagne in Vlaamse Rand

Daags voor de gemeenteraadsverkiezingen voert de Vlaamse overheid een meertalige mediacampagne in de Vlaamse Rand. EU-burgers en anderstaligen worden uitgenodigd om mee te werken aan de toekomst van hun Vlaamse gemeente. Het initiatief past in het onthaal- en integratiebeleid dat de Vlaamse regering sinds enkele jaren voert in deze regio. De campagne komt er op initiatief van Vlaams minister Johan Sauwens.

De Vlaamse overheid hecht veel belang aan de lokale verkiezingen. Democratie begint in de eigen gemeente. Daarom heeft de Vlaamse regering een veelvoud van initiatieven opgezet in het kader van de verkiezingen. De meeste van deze initiatieven werden reeds eerder bekend gemaakt. Vandaag is het de beurt aan de mediacampagne in de Vlaamse Rand. Deze campagne werd uitgewerkt in samenwerking met vzw De Rand.

De Europese burgers die zich hebben inschreven voor deelname aan de verkiezingen krijgen een brief van de minister. Een folder maakt hen wegwijs in de complexe politieke structuren van ons land en situeert hun gemeente in de juiste context. Met het geven van informatie wil de Vlaamse overheid Europese burgers helpen om een bewuste keuze te maken. Daarnaast wordt er geadverteerd in een aantal internationale bladen.

De Vlaamse regering richt zich ook tot de Franstaligen. Ze worden uitgenodigd om samen met de Vlamingen te werken aan de toekomst. Vooral op gemeentelijk vlak delen we immers belangrijke waarden. Deze positieve boodschap moet ingaan tegen een aantal hardnekkige vooroordelen. Anderzijds benadrukt de Vlaamse regering het Vlaams karakter van de streek. Samengevat: "Choisir l'avenir, c'est choisir la Flandre".

info : Koen Jongbloet, woordvoerder van minister Sauwens - tel. (02) 553 23 11
e-mail: (persdienst.sauwens@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie