Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Monumentenverordening Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 02-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Nieuwe Monumentenverordening Zoetermeer, ter inzage tot 2 november

Vanaf maandag 2 oktober a.s. ligt de nieuwe Monumentenverordening en de subsidieverordening restauratie en onderhoud van monumenten in Zoetermeer ter inzage in het Informatiecentrum in het Stadhuis. Nieuw ten opzichte van het bestaande beleid zijn de artikelen ten aanzien van bouwhistorisch onderzoek en archeologie.

Bouwhistorisch onderzoek
Bouwhistorisch onderzoek dient om meer inzicht te krijgen in de cultuurhistorische waarde van een gebouw. Bij wijzigingen of verbouwingen van een monument kan het van belang zijn om bouwhistorische gegevens te documenteren. De uitkomsten van het onderzoek kunnen tevens gebruikt worden om de vergunningaanvraag te beoordelen.

Archeologie
Waardevolle archeologische gegevens kunnen verloren gaan bij verbouwingen, sloop of wegenaanleg. In het hoofdstuk over archeologie worden de aanwijzing tot beschermd gemeentelijk archeologisch monument, vergunningen om het doen van graafwerk en voorwaarden om archeologisch onderzoek ter plaatse mogelijk te maken, geregeld.

Subsidieverordening
Bij deze Subsidieverordening restauratie en onderhoud van monumenten zijn nieuwe onderdelen: Beeldbepalende panden; gefaseerde uitbetaling; limitering kosten van voorzieningen; subsidiepercentage, onderhoudsvoorwaarden en termijnen.
Beeldbepalende panden vormen een kenmerkend onderdeel van een beschermd stadsgezicht. Om de karakteristieken zo goed mogelijk in stand te kunnen houden kunnen eigenaren een beroep doen op onderhoudssubsidie voor de voorgevel en het dakvlak aan de voorzijde.Gemeente Zoetermeer © September 2000

Last update: 21 September 2000 (15:07)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie