Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Exposorium Mobiel: klassiek moderne Russische fotografie

Datum nieuwsfeit: 02-10-2000
Bron: Vrije Universiteit Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 26/09/2000Exposorium Mobiel toont klassiek moderne Russische fotografie

Na de Russische revolutie richtten kunstenaars zich met élan op het ontwikkelen van een nieuwe beeldtaal, die een afspiegeling moest zijn van de ideologische uitgangspunten van de Sovjet-Unie. Het is niet verwonderlijk dat ze aansluiting vonden bij het gedachtengoed en de vormentaal van het Modernisme, een Europese kunstenaarsbeweging, ingezet door avant-garde architecten en kunstenaars.

Alexander Rodchenko (1891-1956) houdt zich tot begin jaren twintig vooral bezig met schilderen, ontwerpen en het maken van driedimensionale constructies en fotomontages, ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie