Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start plant 7 miljoen voorjaarsbollen landgoed Keukenhof

Datum nieuwsfeit: 02-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Lisse, 29 september 2000

BOLLEN DE GROND IN VOOR 52STE KEUKENHOF SEIZOEN!

Aanstaande maandag 2 oktober beginnen 35 hoveniers met het planten van ongeveer 7 miljoen voorjaarsbollen op landgoed Keukenhof. De 7 miljoen bollen, o.a. tulpen, hyacinten, narcissen en vele bijzondere bolgewassen waaronder Fritillaria, Anemonen, Muscari, zijn afkomstig van de 100 "hofleveranciers". Begin december, voordat de eerste strenge vorst invalt, moeten alle bollen in de grond zitten. Dat betekent dat elke Keukenhof hovenier precies 2 maanden de tijd heeft om 200.000 bollen te planten. Per perk van gemiddelde grootte, worden ruim 5000 bollen geplant.

Nog geen twee weken geleden waren er tijdens de zomerbloemententoonstelling "Zomerhof" volop zomerbol- en knolgewassen te bewonderen. Deze zijn na sluiting van de tentoonstelling direct gerooid, alleen de vaste planten zijn blijven staan. En die zullen tijdens de komende lente weer te bewonderen zijn. Voor de bloembolliefhebbers is er van 12 tot en met 15 oktober de Nationale Bloembollenmarkt op Landgoed Keukenhof. Entree en parkeren zijn tijdens dit evenement gratis.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie