Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Betonbedrijven in Zuid-Holland dienen bedrijfsmilieuplan in

Datum nieuwsfeit: 02-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

02-10-2000

Betonbedrijven in Zuid-Holland dienen bedrijfsmilieuplan in

Alle 48 grotere betonbedrijven in Zuid-Holland hebben het afgelopen jaar een Bedrijfsmilieuplan (BMP) bij de provincie Zuid-Holland ingediend. De bedrijven geven in een BMP aan welke milieumaatregelen er de komende jaren bij hun bedrijf genomen worden. In totaal zal door de betonbranche in Zuid-Holland de komende vier jaren enkele tientallen miljoenen guldens geïnvesteerd worden in milieumaatregelen.

Al in augustus 1998 hebben het ministerie van VROM, het IPO (namens de provincie Zuid-Holland), het VNG (namens de gemeenten) en de complete betonbranche in Zuid-Holland het convenant Milieubeleidsadvies betonmortel en betonproductenindustrie ondertekend. Doel van dit convenant is dat de betreffende bedrijven vrijwillig maatregelen nemen om het water- en energieverbruik te verminderen, geluidsoverlast te beperken en te komen tot minder afval. De te nemen maatregelen hebben de bedrijven uitgewerkt in hun BMP. De provincie Zuid-Holland zal erop toezien dat de voorgenomen maatregelen daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Volgend jaar zal het opzetten van BMPs voor de kunststoffenindustrie projectmatig worden aangepakt.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie