Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Notitie V&W station Reeshof Tilburg maakt stappen mogelijk

Datum nieuwsfeit: 02-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

02-10-2000

Station Reeshof: notitie V&W maakt nieuwe stappen mogelijk

Burgemeester en wethouders hebben op 2 oktober opnieuw de stand van zaken doorgenomen rond station Reeshof. De discussie daarover laaide vorige week op door het onverwacht beschikbaar komen van een beleidsnotitie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat (V&W). Voor het college is het op grond van deze notitie nog allerminst uitgesloten dat het station er op de termijn (opening in 2003) komt. De notitie gaat niet over nieuwe stations maar over de criteria die gebruikt worden voor het besluiten over gemeentelijke aanvragen voor nieuwe stations. Die criteria zijn in Tilburg bekend en daar wordt in het geval van station Reeshof mee gewerkt. De beleidsnotitie is daarnaast gebaseerd op verouderde gegevens. Vastgesteld is namelijk dat station Reeshof meer dan 1000 nieuwe instappers per dag oplevert, met andere woorden: 1000 extra bovenop het huidige aantal. Het ministerie is hiervan op de hoogte.

Er lag 15 juni al een Tilburgs verzoek aan het ministerie om NS Rail InfraBeheer opdracht te geven een ontwerp en kostenraming te maken; nu de beleidsnotitie er ligt an deze opdracht gegeven worden door het ministerie. Ook de nut en noodzaakstudie en de studie naar de te kiezen varianten kunnen nu worden afgerond.

Naar het zich laat aanzien is de gewenste capaciteit op het spoor Breda-Tilburg een discussiepunt. Als een trein stopt bij station Reeshof kunnen andere treinen op de lijn Breda-Tilburg op dat moment niet doorrijden. De gemeente Tilburg is bereid om twintig miljoen gulden voor te financieren voor extra spoor op Tilburgs grondgebied, zodat stoppen bij station Reeshof het overige treinverkeer niet verder beïnvloedt.
Verder ligt een relatie met provinciale plannen voor het Interregiospoor. Station Reeshof en de uitbreiding van het spoor passen in het eindplaatje van een noodzakelijke sprong voorwaarts in het personenvervoer per trein in Brabant.
Het college van B&W blijft zich sterk inzetten om Station Reeshof te realiseren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie