Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wereldbankpresident spreekt over armoedebestrijding

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamInternationale conferentie in Amsterdam op 3 en 4 oktober 2000

Wereldbankpresident Wolfensohn spreekt over armoedebestrijdingDe president van de Wereldbank, James Wolfensohn, spreekt dinsdag 3 oktober tijdens een conferentie van het Amsterdam Institute for International Development (AIID) over het World Development Report 2000-2001. Daarna plaatst minister Eveline Herfkens van Ontwikkelingssamenwerking dit rapport in een Europees perspectief . Beide presentaties zijn onderdeel van een conferentie, die duurt tot en met 4 oktober, over het thema: World Poverty: A Challenge for the Private Sector. Hierbij wordt aandacht besteed aan de veranderende rol van private ondernemingen bij ontwikkelingsvraagstukken en armoedebestrijding.

De conferentie vormt de officiële start van het Amsterdam Institute for International Development (AIID), een nieuw gezamenlijk onderzoeksinstituut van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam. De conferentie vindt plaats in de Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui), Amsterdam.

De Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit werken in het Amsterdam Institute for International Development samen om de ontwikkelingsproblematiek vanuit een breed perspectief te bestuderen. In de discussie over de mondiale ontwikkelingsproblematiek staan economische zaken vaak centraal, terwijl andere invalshoeken zoals milieu en sociale ontwikkeling veel te weinig aandacht krijgen. Met het initiatief van beide universiteiten kan vanuit een Europese invalshoek een constructief tegenspel worden geboden aan de door de VS gedomineerde politieke discussie.

De UvA en VU hebben een lange geschiedenis in het onderwijs en onderzoek op een groot aantal vakgebieden die van belang zijn voor ontwikkelingsvraagstukken. Belangrijke thema's in het onderzoek van het AIID zijn onder meer: migratie en werkgelegenheid, onderwijs, gezondheidszorg, democratisering en good governance, gender en emancipatie en milieuvraagstukken.

Het AIID staat onder leiding van prof. dr. J. Gunning (VU), prof. dr. J. van der Gaag (UvA), dr. J. Donner (VU) en prof. dr.W. Driehuis (UvA).

Voor meer informatie en aanmelding: www.aiid.org

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie