Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 3 oktober 2000

Doorrijden na veroorzaken ongeval Warmond
De politie in Warmond is op zoek naar een nog onbekend gebeleven bestuurder van een donker gekleurde auto die op zaterdag 30 september rond 20.14 uur een ongeval heeft veroorzaakt in Warmond. De bestuurder reed op de Oranje Nassaulaan in Warmond slingerend in de richting van een 41-jarige vrouw uit Warmond in haar auto. Hierbij raakte hij de auto van de vrouw in de linkerflank en beschadigde de haar auto. De auto achter de vrouw, waarin een 46-jarige inwoonster van Warmond zat, kwam met de schrik vrij. De politie zoekt getuigen die informatie hebben over de identiteit van de bestuurder of de auto.

Woninginbraken Leiden
In de nachten van 1 op 2 en 2 op 3 oktober zijn in Leiden in totaal in 11 woningen ingebroken. Deze woningen liggen verspreid door heel Leiden. Ook de methode van inbreken is zeer verschillend. De politie vermoedt dat er geen verband is tussen de inbraken, maar sluit dit ook niet uit. Uit de woningen zijn voornamelijk geld, papieren en sierraden meegenomen.

Dodelijk verkeersongeval Leiden
Enkele minuten voor 03:00 uur is dinsdag 3 oktober een 22-jarige man uit Sneek bij een verkeersongeval om het leven gekomen. De man stak tussen geparkeerde auto's door de Haagweg over toen hij aan de overkant van de weg zijn vrienden herkende. Daarbij werd hij geschept door een auto die uit de richting van het Noordeinde in de richting van de Churchilllaan reed. De man is op de plaats van het ongeval aan zijn verwondingen overleden.

Kop-staart-aanrijding Alphen aan den Rijn Maandag 2 oktober rond 14.30 uur ontstond op de Eisenhowerlaan een kop-staart-aanrijding waarbij vier auto's betrokken waren. Een 27-jarige Amerikaanse automobilist merkte te laat op dat de auto's voor hem gestopt waren en reed op ze in. De Amerikaan is met nekklachten naar een ziekenhuis vervoerd.

Bromfietser raakt gewond Alphen aan den Rijn Een 28-jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn is maandag 2 oktober rond 17.50 uur op het fietspad langs de Eisenhowerlaan gewond geraakt nadat hij in aanraking kwam met een 12-jarig fietsertje uit Alphen aan den Rijn dat links af sloeg. De bromfietser is met onbekende verwoningen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De bromfietser beging op het moment van de aanrijding zelf een aantal overtredingen. Zo mocht hij met zijn bromfiets niet op het fietspad rijden, had hij geen bromfietscertificaaat, was zijn bromfiets niet verzekerd en droeg hij geen helm.

Botsing op de rijksweg Waddinxveen
Maandagavond 2 oktober omstreeks half zeven heeft op de rijksweg A12 richting Den Haag een aanrijding plaastgevonden tussen vier auto's. Dit gebeurde ter hoogte van de afrit Waddinxveen/Boskoop. Hier splitst de rijksweg zich in A12 en A20 richting Rotterdam. Een 28-jarige man uit Den Haag reed op de rechter rijbaan van de A20 naar de linker rijbaan van de A12. Hierbij zag hij niet dat zich op de A12 een file had gevormd. Hierdoor botste hij op de voor hem staande auto, waarop een kleine kettingbosing onstond. De 28-jarige Hagenaar, een 53-jarige Rotterdammer en een 29-jarige Rotterdammer zijn met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht.

Man beroofd Moordrecht
In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 oktober is een 50-jarige man in zijn woning door drie onbekenden overvallen. Hij werd wakker gemaakt waarna hem een hoofdwond werd toegebracht door de overvallers. Hierna werd hij gedwongen zijn geld af te staan. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Verdachte verduistering benzine aangehouden Nieuwerkerk aan den Ijssel De Politie in Nieuwerkerk heeft op vrijdagmiddag 29 september een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden die verdacht wordt van tanken zonder te betalen. De man kon worden aangehouden doordat hij tankte in een gehuurde auto en zijn nummerbord kon worden genoteerd . Met behulp van deze gegevens kon de politie de man traceren en buiten heterdaad aanhouden. De man wordt verdacht van meerdere gevallen van verduistering in de periode maart 2000-september 2000. De politie heeft bij diverse tankstations opvraag gedaan van dergelijke gevallen. De man heeft meer dan 10 gevallen bekend, maar de politie moet nog een aantal aangiften ontvangen. De Rotterdammer heeft aangegeven de door hem veroorzaakte schade te willen vergoeden. Na zijn verhoor is de man op maandag 2 oktober in vrijheid gesteld. Hij zal later voor de rechter verschijnen.

Persuitnodiging Gouda

Ondertekening overeenkomst KLPD Politie Hollands Midden

Op dinsdag 3 oktober vindt om 11.30 uur op de Houtmansgracht in Gouda, de ondertekening plaats van een overeenkomst tussen het Korps Landelijke Politiediensten en Politie Hollands Midden. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt om door intensievering van de samenwerking, de criminaliteit op het station Gouda en de directe omgeving rond het station Gouda het hoofd te bieden.

Vanaf 3 oktober zullen een medewerker van de KLPD en een medewerker van het team Centrum West in een gezamenlijk dienstverband opereren. Beiden worden gebiedsgebonden ingezet, echter meldingen die station Gouda gerelateerd zijn, zullen zoveel mogelijk door deze eenheid worden afgehandeld.

Einde persberichten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie