Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FotoMonument 2000 Berkel en Rodenrijs

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Berkel en Rodenrijs
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Berkel en Rodenrijs

Geschiedenis schrijven met FotoMonument 2000

Over honderd jaar weten mensen waarschijnlijk niet meer wat het is om af te wassen met een afwasborstel, in de file te staan of met boodschappen te sjouwen. Want wat weten wij zelf nog van het leven van onze grootouders? Alles verandert razendsnel. Voor de generaties na ons zal het dan ook moeilijk zijn een goed beeld van ons leven te krijgen.

Toch legt bijna iedereen stukjes van zijn leven vast. Familiefoto´s, vakantiekiekjes en foto´s van bijzondere gebeurtenissen zijn in ieder familie-album te vinden.
Met foto´s kunnen we echter veel meer: een verhaal vertellen, het werk of hobby vastleggen of andere dingen uit het dagelijks leven in beeld brengen. Wanneer duizenden mensen zulke foto´s maken, brengen we het complete dagelijkse leven van Nederland in beeld en op die manier creëren we "FotoMonument 2000".

Jong en oud
Ook u kunt foto´s maken en inzenden voor FotoMonument. Het maakt niet uit hoe oud of jong u bent. Het gaat om mensen in gewone dagelijkse situaties: thuis, op het werk, op school, op straat, in de hobby of vrije tijd, in contact met buren, familie of vrienden, met klanten; kortom het gewone leven. Uw foto´s moeten uiterlijk op 10 januari 2001 bij de organisatie binnen zijn. Alle foto´s worden zorgvuldig gearchiveerd in de rijksarchieven. Zo zullen komende generaties een goede kijk krijgen op ons leven in het jaar 2000. Wanneer u uw fotografische bijdrage wilt leveren aan FotoMonument 2000, kunt u een folder ophalen in de hal van het gemeentehuis. Daarin leest u hoe u met uw fototoestel geschiedenis kunt schrijven. Ook op internet is informatie te vinden op de website van de organisatie: www.fotomonument.nl .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie