Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Halve ton Drenthe voor patiënten- en consumentenorganisaties

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

GS besluitenlijst 3 oktober 2000

Assen, 3 oktober 2000
Persberichtnummer 00-80Halve ton voor patiënten- en consumentenorganisaties

GS stellen tot ruim 49.000 gulden ter beschikking aan zes patiënten- en consumentenorganisaties in Drenthe. GS willen op die wijze de inbreng van deze organisaties in de zorgsector versterken. De rol van zorgvragersorganisaties als deskundige, gelijkwaardige partij bij de beleidsontwikkeling, de medezeggenschap en het bewaken en handhaven van de rechtspositie in het veld van de gezondheidszorg krijgt hierdoor een impuls.
Eerder dit jaar had de provincie patienten-en consumentenorganisaties de mogelijkheid geboden een beroep te doen op een financiële bijdrage. De provincie stelt in de periode 1998-2000 jaarlijks ongeveer 50.000 gulden beschikbaar voor versterking van de patienteninbreng in de zorgsector. De organisaties dienden vervolgens verzoeken in, die GS nu heeft gehonoreerd. Het gaat om aanvragen van Drents Platform Vrouwen 50+, Provinciale Gehandicaptenraad Drenthe, Overleg Samenwerkende Ouderenbonden, Federatie van Ouderverenigingen, Meer Bewegen voor Ouderen en het Regionaal Patiënten- en Consumentenplatform Drenthe. De financiële middelen zijn bedoeld om bij te dragen in de kosten van deskundigheidsbevordering, training, participatie en representatie.
(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie