Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaams minister Dua treft regeling voor hobbyboeren

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN
MINISTER VERA DUA
VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU EN LANDBOUW

3 oktober 2000

Minister Dua treft regeling voor hobbyboeren

Vlaams minister van landbouw en leefmilieu Vera Dua heeft een regeling uitgewerkt waardoor hobbyboeren, zoals kleine ponykwekerijen en kinderboerderijen, niet langer een nutriëntengehalte nul hebben. In tegenstelling tot sommige berichten worden de betrokken hobbyboeren dan ook niet met sluiten bedreigd.

Minister Dua brengt deze regeling komende vrijdag op de Vlaamse Regering. De regeling houdt in dat landbouwbedrijven met een kleine veeproductie (niet- vergunningsplichtige dieren) zich bij hun mestaangifte niet hadden moeten aanmelden als 'bestaande landbouwinrichting', maar enkel als 'landbouwinrichting'.

Om deze scheefgelopen situatie te kunnen rechttrekken, moeten de betrokken hobbyboeren wel beroep aan tekenen bij de Mestbank. Om die manier kan hun dossier via de normale procedure aangepast worden.

info : Ann Bats, woordvoerder van
minister Dua - tel. 02-553 27 81
e-mail: (persdienst.dua@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie