Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inwoners Drenthe denken mee over duurzame ontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Wat kan de provincie doen aan duurzame ontwikkeling? Gedeputeerde Joh. Dijks vraagt Drentse inwoners mee te denken

Assen, 3 oktober 2000
Persberichtnummer 00-081Wat verstaat u onder duurzame ontwikkeling? Heeft u ideeën op dit gebied waarmee de provincie haar voordeel kan doen? Deze en andere vragen stelt de provincie aan alle inwoners van Drenthe. Reageren kan o.a. via de provinciale website: www.drenthe.nl. "Iedereen kan meedoen, maar wees er snel bij want de reactieperiode sluit op 9 oktober", aldus milieugedeputeerde Joh. Dijks.

De provincie Drenthe wil van duurzame ontwikkeling een vast onderdeel maken bij het opstellen en uitvoeren van haar beleid. Dit betekent concreet: zorgvuldig omgaan met bijvoorbeeld de inrichting van de ruimte en het gebruik van materialen. Dit alles om te voorkomen dat de behoeften van mensen in de toekomst in gevaar komen.
Duurzaamheid is een belangrijk doel uit het provinciaal bestuursprogramma.

Wie ideeën heeft kan de provincie mailen of schrijven. De reacties worden gebruikt bij het verder ontwikkelen van duurzaam beleid. "In de discussienota duurzame ontwikkeling provincie Drenthe zijn de hoofdlijnen geschetst", aldus de gedeputeerde. "Het is zaak die nu verder in te vullen, aan te vullen en uit te werken". In de discussienota zijn ook de thema's aangegeven die volgens de provincie prioriteit hebben en welke middelen mogelijk kunnen worden ingezet. De discussienota is daarmee de aanzet voor de gedachtewisseling met de Drentse inwoners, overheden, overige organisaties en belangstellenden. Nieuwe ideeën en wensen zijn welkom.
De discussienota is in te zien op de provinciale website en te verkrijgen op het provinciehuis.

De reacties gebruikt de provincie bij de samenstelling van de definitieve nota Duurzame ontwikkeling. Deze nota moet concrete voorstellen bevatten voor projecten en acties. Op woensdag 15 november aanstaande zal er een discussiemiddag plaatsvinden op het provinciehuis. Een bijeenkomst waar andere belangstellenden ook van harte welkom zijn.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie