Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Woonwagenbeleid gemeente Rotterdam vernieuwd

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Woonwagenbeleid vernieuwd

(3-10) Er komen in Rotterdam geen nieuwe woonwagencentra bij. De huidige zeven centra blijven bestaan en de gemeente stopt met het verstrekken van huurwoonwagens. Daarnaast wordt het beheer en eigendom van standplaatsen overgedragen aan woningcorporaties. Dit zijn de hoofdlijnen uit de nota woonwagenbeleid 'Nog langer verkeren in de marge?'.

Aanleiding voor de nota is het afschaffen van de woonwagenwet. Dit houdt in dat er aan speciale regelingen voor woonwagenbewoners, zoals subsidie voor standplaatsen, een einde komt. Bewoners zijn voortaan zelf verantwoordelijk voor hun huisvesting.

Huurders van een huurwoonwagen krijgen de mogelijkheid die te kopen. Daarnaast wordt onderzocht of standplaatsen in erfpacht kunnen worden uitgegeven. Bij het toewijzen van standplaatsen krijgen woonwagenbewoners nog drie jaar lang voorrang.

Indien de Gemeenteraad akkoord gaat met de nota zal het eigendom en beheer van woonwagencentra,
in afwachting van de overdracht aan corporaties, overgaan van het WoningBedrijfRotterdam (WBR)
naar de gemeente. Het WBR ontvangt hiervoor
fl. 8,3 miljoen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie