Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duurzaam ondernemen Noord-Holland krijgt nieuwe stimulans

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT, 28 september 2000

Duurzaam ondernemen, milieu
Gezamenlijke uitnodiging provincie Noord-Holland en Samenwerkende Kamers van Koophandel in Noord-Holland

Duurzaam ondernemen krijgt nieuwe stimulans

Dinsdag 3 oktober krijgt duurzaam ondernemen voor het Noord-Hollands bedrijfsleven een nieuwe stimulans. Gedeputeerde Ada Wildekamp (Milieu, Water, Energie en Groen) en Frits Conyn, voorzitter van de Samenwerkende Kamers van Koophandel in Noord-Holland ondertekenen de intentieverklaring voor het project Milieu, Economie en Innovatie (MEI). De provincie Noord-Holland reserveert tot 2004 circa 2 miljoen gulden voor dit project.

De ondertekening en startbijeenkomst (in samenwerking met o.a. de Schiphol Groep en ondernemersverenigingen uit de regio) vinden vanaf 14.30 uur plaats in het nieuwe Schiphol-gebouw, Evert v.d. Beekstraat 202, Schipholterrein.
U bent van harte welkom. Een persmap ligt voor u klaar.

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker voor de toekomst van het bedrijfsleven én het milieu. Daarom gaan de provincie Noord-Holland en de Samenwerkende Kamers van Koophandel in Noord Holland tot 2004 regiogericht bedrijven benaderen om kansen op MEI-gebied te verwezenlijken. Bijvoorbeeld door bedrijven te helpen met regionale samenwerking, advisering, steun op materieel, energie- en logistiek gebied (duurzame bedrijventerreinen) of door innovatie in de product- of dienstketen. Innovatie en milieuwinst gaan zo samen met economische groei. Zo kan MEI een bijdrage leveren aan de verbetering van de concurrentiepositie van de Noord-Hollandse bedrijven en aan duurzaam ondernemen in deze provincie.

Quick scan duurzaam ondernemen: `no cure, no pay' De provincie Noord-Holland reserveert tot 2004 circa 2 miljoen gulden voor het MEI-project. De provincie wil de provinciale, landelijke en/of Europese subsidieregelingen op MEI-gebied bundelen voor de Noord-Hollandse bedrijven. Het geld wordt met name ingezet voor projecten op het gebied van milieugerichte productontwikkeling en ketenbeheer. Ondernemers kunnen op `no cure no pay'-basis een `quick scan' laten doen De scan biedt duidelijkheid of het economisch en milieu-technisch zinvol is preventiemaatregelen, innovatie of milieugerichte productontwikkeling en ketenbeheer door te voeren. Als een ondernemer zijn investering terugverdient, betaalt hij de scan zelf. Als dit niet zo is, neemt de provincie Noord-Holland deze kosten voor zijn rekening. De module `milieugerichte produktontwikkeling en ketenbeheer' van de scan wordt gratis aangeboden: hiervoor heeft de provincie voor het komende jaar 200.000 gulden gereserveerd.

De startbijeenkomst op 3 oktober is georganiseerd in samenwerking met de Schiphol Groep en ondernemersverenigingen uit de regio. Er volgen nog ongeveer tien regionale bijeenkomsten tot eind 2001. Het plan is die samen met verschillende ondernemersverenigingen te organiseren.


* Inlichtingen Provincie Noord-Holland: Edwin Perdijk, afdeling Economische Zaken, Landbouw en Milieu, tel. (023) 514 34 59

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie