Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Op skeelers naar Geneve voor interventie op de Molukken

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAN DEN HAAG NAAR GENEVE OP SKEELERS

'The 59-lives-a-mile-trail".

"Een weg van 1000 kilometer lang, met steeds de dood van 1000-den onschuldige slachtoffers, w.o. vrouwen en kinderen, voor ogen.

Op Dinsdagochtend 3 oktober om 10:30 uur vertrekt de Nederlandse Merijn Hugens van het Binnenhof in Den Haag naar Geneve.

Hij zal eerst met Willem Haurissa, die een zitaktie op het Binnenhof houdt, een petitie aan de Vaste Kamer Commissie voor Buitenlandse Zaken bieden.

Voorzitter, Mevrouw De Boer, zal met de andere leden van de Commissie, de petitie in ontvangst nemen.

In de petitie wordt een beroep gedaan op de verantwoordelijkheid van de Internationale gemeenschap in relatie tot de honderdduizenden vluchtelingen, die hun leven niet zeker zijn.

Het verzoek aan de Internationale gemeenschap om bij Indonesie aan te dringen Internationale hulporganisaties toe te laten en hun veiligheid te garanderen.

Merijn voert deze actie uit sympathie met de Molukse gemeenschap en wil in Geneve diverse V.N. en Mensenrechtenorganisaties bezoeken om hen persoonlijk meegebracht materiaal te overhandigen. Dit materiaal bestaat uit verschillende filmbeelden van de gewelddadigheden op de Molukken en een petitie en verscheidene verontrustende berichten en noodkreten uit de Molukken van de afgelopen dagen. Alles staat op CD-Rom. De actie is bijzonder omdat het wederom een eenmansactie betreft; ditmaal echter is het een Nederlander die zich de genocide op de Molukken aantrekt. Merijn vertrekt vanaf het Binnenhof waar de persoon zit die hem voor deze actie heeft geïnspireerd: de Molukker Willem Haurissa. Deze zit inmiddels al meer dan 3 weken op het Binnenhof om continu aandacht voor de Molukken te vragen. Ook Merijn voelt zich aangetrokken tot vreedzaam doch ludiek actie voeren en noemt zich een "postbode". Hij zal met zijn boodschap 4 weken lang onderweg zijn. Continu denkend aan een volk dat langzaam maar zeker onder toezicht oog van de internationale gemeenschap, wordt uitgeroeid. Duizenden doden, al meer dan 500.000 vluchtelingen, duizenden alleenstaande en getraumatiseerde kinderen die wacht op hulp. Hulp die moet komen voor diegenen voor wie het nog niet te laat is, duizenden vrouwen en kinderen.

De Molukse gemeenschap stelt deze actie zeer op prijs en denkt dat het een positieve bijdrage in het stoppen van het bloedvergieten hun moederland. Dat in Indonesie moet stoppen, niet alleen in de Molukken maar ook in Timor, Aceh, Papua.

S.O.S. Maluku:

Makan Isi Buang Tulang, Humanitaire Hulp Organisatie

Maluku Tabakar, Molukse Aktiegroepen

P.W.M.-Molukse, Samenwerkende Molukse Vrouwen en Vrouwenorganisaties

Tahuri

Comité Recht op Vrijheid

P.A.G., People Against Genocide

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij

Jean-Marie Smilde 06-508 349 32

Fien de Kock-Hully 070-327 99 47

(SOS.MALUKU@WANADOO.NL)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie