Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gezamenlijke ontwikkeling digitale leeromgeving TeleTOP

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
IBM, Lotus en Universiteit Twente werken samen aan ontwikkeling digitale leeromgeving TeleTOP

Integratie in Lotus LearningSpace-omgeving vergroot brede acceptatie e-learning

Diemen, 3 oktober 2000 - Lotus, IBM en Universiteit Twente hebben een Memorandum of Understanding getekend voor de gezamenlijke ontwikkeling en ondersteuning van de digitale leeromgeving TeleTOP. Deze leeromgeving wordt geïntegreerd met IBM's Lotus LearningSpace en wereldwijd op de markt gebracht als 'TeleTOP, powered by Lotus'. TeleTOP is een op het Internet gebaseerde leeromgeving die door de Universiteit Twente is ontwikkeld op basis van het Lotus Notes-platform. Oorspronkelijk is TeleTOP als experimentele toepassing ontwikkeld voor en door de faculteit Toegepaste Onderwijskunde, maar intussen is het als e-learning-programma op de gehele Universiteit Twente ingevoerd. TeleTOP wordt ook gebruikt in de Rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden en in de Faculteit Exacte Wetenschappen van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

TeleTOP biedt studenten via Websites uitgebreide informatie over specifieke vakken. Naast roosters en inschrijfmogelijkheden biedt de site ook studiemateriaal en opdrachten. Verder kunnen via de Website opdrachten en werkstukken uitgedeeld en ingeleverd worden, en kan er in virtuele werkplaatsen worden samengewerkt met medestudenten. Met deze leeromgeving geeft de Universiteit Twente vorm aan haar streven om ICT in het gehele onderwijs te integreren.

Ton Werdler, Education Consultant bij Lotus Development Nederland, zegt over TeleTOP: "E-learning heeft momenteel grote aandacht en niet alleen in de onderwijswereld. Veel grote en middelgrote bedrijven zijn eveneens op zoek naar manieren om het Internet in te zetten bij de opleiding en training van hun medewerkers. Door deze samenwerking met de Universiteit Twente kunnen we meer mensen laten kennismaken met het fenomeen e-learning en de rol van onze producten Lotus Notes, Lotus Domino en LearningSpace als platform hiervoor."

Michiel van Geloven, projectmanager TeleTOP bij het DINKEL Instituut van de Universiteit Twente, zegt over de samenwerking met IBM en Lotus: "Universiteit Twente loopt in Nederland voorop waar het gaat om op Internet gebaseerd onderwijs. De ontwikkeling en brede toepassing van TeleTOP onderstrepen dit. Wij zijn er als universiteit bij gebaat om onze ervaringen met andere onderwijsinstellingen te delen en zo ons werkgebied en die ervaringen met digitale leeromgevingen verder uit te breiden. Met de ondersteuning door IBM en Lotus kunnen we deze oplossing beschikbaar maken voor een breder publiek."
Het DINKEL Instituut verzorgt in Twente de universiteitsbrede invoering van TeleTOP als onderdeel van het grote project C@mpus+. In C@mpus+ wordt een geïntegreerde digitale leeromgeving ontwikkeld, waarin niet alleen TeleTOP, maar ook de digitale studiegids, online inschrijven voor tentamens, de elektronische bibliotheek, een studieplanner en dergelijke worden geïntegreerd.

Lotus LearningSpace
Lotus LearningSpace is een flexibel softwareplatform voor de ondersteuning van curriculumplanners, docenten en applicatiebeheerders bij de implementatie van e-learning binnen organisaties. Via LearningSpace kunnen studenten in hun eigen tempo leren binnen samenwerkingsverbanden en met real-time interactie. Verder biedt deze e-learning-oplossing krachtige controle en beheermogelijkheden en naadloze integratie van cursusinhoud en tools om cursussen samen te stellen.

Over Lotus
Lotus Development Corporation is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor messaging, collaboration en knowlegde management. Lotus richt zich met haar oplossingen op de kleine tot multinationale ondernemingen. Centraal in de oplossingen van Lotus staat het uitgangspunt dat Internettechnologie mensen op een wereldwijde schaal laat samenwerken. Lotus levert zowel de client- en server-, als de platformproducten voor (real-time) samenwerking, berichtenverkeer en applicatieontwikkeling. Daarnaast biedt Lotus een uitgebreid pakket van kantoor- en productivity-applicaties, compleet met Internetfunctionaliteit. Ondernemingen die kiezen voor Lotus-oplossingen, kunnen rekenen op professionele consultancy en dienstverlening van de Lotus Professional Services-organisatie en van de Lotus Business Partners.

Lotus is opgericht in 1982 en is sinds 1995 onderdeel van IBM. Het bedrijf heeft circa 8.500 medewerkers en brengt zijn producten wereldwijd via de meer dan 20.000 Business Partners in meer dan 80 landen op de markt.

Algemeen telefoonnummer Lotus: 020 - 31 41 123.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie