Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Premiere musical Rent in stadsschouwburg Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
www.musicals.nl

PREMIERE RENT, DE MUSICAL VAN EEN NIEUWE GENERATIE

Morgen, dinsdag 3 oktober, beleeft de musical Rent om 20.00 uur zijn première in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Amerikaanse journalisten typeerden Rent als de musical van een nieuwe generatie. Nurlaila Karim vat het motto van de musical samen als zij, in de rol van de sero-positieve sm-danseres Mimi, zingt: 'Waar ik naar streef, is dat ik leef in het moment'.

Rent ging in 1996 op Broadway in première waar de productie sindsdien avond na avond volle zalen blijft trekken. Rent wordt nu in ons land uitgebracht in een geheel eigen versie van regisseur Ivo van Hove. Van Hove werkte de afgelopen twee maanden intensief met een cast van zeventien acteurs en actrices. Na de repetitieperiode is de productie tijdens de vijftien try-out voorstellingen nog op diverse onderdelen aangescherpt. Tot de allerlaatste aanpassingen behoort bijvoorbeeld de extra
monitor bovenaan het toneelbeeld ter ondersteuning van de verhaallijn.

Jonathan Larson, de bedenker van Rent, schreef zowel script, muziek als teksten voor de productie. De Amerikaanse première moest indertijd worden uitgesteld door de plotselinge dood van Larson op 35-jarige leeftijd. Jonathans vader, Mr. Al Larson zal morgen aanwezig zijn bij de première in Amsterdam.

Rent reist na de première tot en met 27 mei 2001 door het land en sluit van 8 tot en met 27 mei af met een reeks voorstellingen in Koninklijk Theater Carré.


Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie