Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Interactieve internetgemeenschap primaplaza.nl gaat online

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

MEPPEL/DEN HAAG De interactieve internetgemeenschap primaplaza.nl gaat op 3 oktober 2000 online. Het startsein wordt gegeven door voorzitter G.Welling van VNO/NCW afdeling Drenthe en Mas Boom, directeur-uitgever van koninklijke Boom Uitgevers, tijdens een bijeenkomst van VNO/NCW bij Koninklijke Boom uitgevers te Meppel.

PrimaPlaza.nl
Op de site, die te vinden is onder www.primaplaza.nl, vindt de bezoeker van alles op het gebied van informatie, communicatie, elektronisch winkelen en entertainment. Het is geen "traditionele" informatiesite, maar juist een interactieve applicatie waar je als bezoekergebruiker 1-op-1 contact hebt. In dehet plaza zijn verschillende diensten aanwezig en kan de bezoeker in contact treden met diverse aanbieders door het opgeven van zijn of haar specifieke interessegebieden. De al dan niet commerciële aanbieder kan op zijn beurt weer op maat gesneden informatie, producten en diensten aan de individuele bezoekers bieden.

Krantentitels on-line
Naast PrimaPlaza.nl geeftzet Boom Courantenuitgeverij een drietal krantentitels uit op het internet. Per 3 oktober is de Meppeler Courant te vinden onder www.meppelercourant.nl, de Opregte Steenwijker Courant onder www.steenwijkercourant.nl en de Dedemsvaartse Courant onder www.dedemsvaartsecourant.nl. Een unieke activiteit, die draait onder de krantentitels, is de Mijn Courant-applicatie, waar de bezoeker zijn eigen persoonlijke actuele krant kan samenstellen uit de berichten uit de database.

De techniek
PrimaPlaza is gebaseerd op het unieke Troyce® intelligent database systeem. Dit systeem maakt het mogelijk dat een bezoeker door eenmalige registratie de community naar eigen wens en inzicht kan inrichten. Doordat het systeem de bezoeker herkent, toont zij een 'gepersonificeerde' omgeving. Bovendien registreert het systeem de aangegeven interessegebieden en specifieke wensen van de bezoeker waardoor gerichte informatievoorzieningen, aanbiedingen en acties mogelijk zijn.

Mogelijkheden voor aanbieders
PrimaPlaza krijgt de vorm van een overdekt winkelplein, waarin op de verschillende verdiepingen een scala aan informatie en diensten beschikbaar is. Tevens zijn er faciliteiten als een op maat gesneden individuele krant,een vacaturebank een fotoshop, discussieforum, Webgids, Zwarte Markt en Dating. Ook is er ruimte voor diverse e-winkels voor e-commerce.

De initiatiefnemers
Boom heeft met het exploiteren van diverse media bewezen een goede en betrouwbare uitgever op de lokale en regionale markt te zijn. InterEstate.com heeft zeer succesvol vergelijkbare interactieve communities gestart en heeft voor de creatie van dergelijke sites het unieke 'intelligent database'-systeem Troyce® ontwikkeld.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie