Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe stimulans duurzame particuliere kavelbouw Drenthe

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nationaal Dubo Centrum

Nieuwe stimulans voor duurzame particuliere kavelbouw in Drenthe

Onlangs heeft het Platform Duurzaam Bouwen Drenthe een instrument gepresenteerd om duurzaam bouwen op vrije kavels te stimuleren: de Catalogus Duurzame Woningen. De hierin opgenomen woningontwerpen komen in aanmerking voor een Groenverklaring (ten behoeve van het verkrijgen van een Groene Hypotheek) en voldoen aan het Drentse en Groningse Convenant Duurzaam Bouwen (de EPC bedraagt maximaal 0,9). De catalogus wordt verspreid onder alle Drentse gemeenten, vergezeld van adviezen voor een optimaal gebruik van dit instrument.

De Catalogus Duurzame Woningen vloeit voort uit de recente evaluatie van het Convenant Duurzaam Bouwen Drenthe, dat in 1997 van start ging. Het aantal duurzame woningen op particuliere kavels blijkt gering. Om het particuliere kavelbezitters gemakkelijker te maken om voor een duurzame woning te kiezen, heeft de Milieufederatie Drenthe een groot aantal ontwerpen voor dubowoningen verzameld. De informatie wordt aangeleverd door bouwbedrijven en architectenbureaus, en wordt continu actueel gehouden. Voor meer informatie: Platform Duurzaam Bouwen Drenthe, de heer Van 't Riet, telefoon (0592) 311 150, e-mail (mdf@antenna.nl)

3 oktober 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie