Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Startsubsidie voor Groepswonen van Ouderen Emmen

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Groepswonen, 3 oktober 2000

Startsubsidie voor Groepswonen van Ouderen

Het college van burgemeester en wethouders stelt een bedrag van 2.500,-- beschikbaar ten behoeve van de initiatiefgroep 'Groepswonen van 50-plussers in de gemeente Emmen i.o.'. Dit naar aanleiding van een subsidieverzoek van genoemde initiatiefgroep. De initiatiefnemers zijn op zoek naar een geschikte locatie en een partij die de bouw van een complex van ongeveer 24 woningen op zich kan nemen.

Het is de bedoeling dat de bewoners een eigen appartement in het te realiseren complex huren of kopen; daarnaast zullen gezamenlijke ruimten worden gebruikt. Een verschil met een woonvorm als de Statenhoek is dat met elkaar een intensieve vorm van nabuurschap wordt onderhouden. Dit sociale verband wordt door de betrokkenen belangrijker geacht dan de fysieke woonvorm. Door de nabuurschap zijn de betrokken bewoners langer in staat zelfstandig te wonen. Bij een korte ziekte van een bewoner kunnen andere bewoners zorgen voor bijvoorbeeld de boodschappen of eventuele huisdieren. Verder blijven mensen die in een woongroep wonen langer actief en onderhouden meer sociale contacten.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie