Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst verkeersveiligheid Vreeswijk-oost

Datum nieuwsfeit: 03-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Bijeenkomst verkeersveiligheid Vreeswijk-oost op 3 oktober (18 september)

De gemeente houdt op 3 oktober een bijeenkomst over de verkeerssituatie en de verkeersveiligheid in het oostelijk deel van Vreeswijk. De bijeenkomst vindt plaats van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur in het buurthuis op het fort Vreeswijk. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom. De bijeenkomst gaat alleen over het gebied tussen de Wierselaan, Prinsessenweg en Nieuwe Kerkweg. Ook de Klaverkamp maakt er nog onderdeel van uit. De Wierselaan en de Nieuwe Kerkweg zélf vallen niet onder dit verkeersplan. Op basis van deze bijeenkomst wil de gemeente een plan maken voor het betreffende deel van Vreeswijk om de verkeerssituatie en de verkeersveiligheid te verbeteren. De gemeente heeft circa 300.000 gulden gereserveerd voor het maken en uitvoeren van dit plan. Liever zou de gemeente in principe Vreeswijk in zijn geheel bekijken. Er zijn in Vreeswijk echter diverse plannen in ontwikkelingen die dat onmogelijk maken.

Tijdens de bijeenkomst wil de gemeente ten eerste samen met belanghebbenden knelpunten inventariseren. Ten tweede wil de gemeente op 3 oktober een ´wijkdenktank´ formeren. Deze denktank bestaat vertegenwoordigers van alle groepen belanghebbenden. De bedoeling is, dat deze wijkdenktank de komende tijd meedenkt bij het maken van het verkeersplan. Ten derde wil de gemeente haar verkeersbeleid toelichten. Het gemeentebestuur heeft in verschillende plannen al enkele lijnen uitgezet voor wat betreft verkeer en verkeersveiligheid in Nieuwegein. Dit komt voor Vreeswijk onder andere neer op het volgende:
· De straten in de wijk waar nu nog 50 km/uur mag worden gereden, wil de gemeente inrichten als 30 km zone.
· Een onderzoek naar mogelijkheden om in de wijk het fietsgebruik te stimuleren en de fietsmogelijkheden te verbeteren. De bijeenkomst gaat niet over bijvoorbeeld parkeercapaciteit of over ontwikkelingen in aangrenzende gebieden (zoals de bouw van 400 woningen of de herinrichting van de omgeving van de Oude Sluis).

Aanmelden voor de bijeenkomst
Indien u de informatieavond wilt bezoeken, vragen we u dit vóór 27 september door te geven aan mevrouw M. Kortenhoeve van het buurthuis Vreeswijk, tel. 6060090 of aan de wijkmanager van Vreeswijk de heer M. Verhijde, tel. 6071344.
In oktober ontvangt heel Nieuwegein een nieuwsbrief over de verkeersplannen van de gemeente. Voor meer informatie over de bijeenkomst op 3 oktober, kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer H.M.W.M. Klinkhamer (tel 030 607 1466).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie