Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eetgewoonten Singapore verhogen risico hart- en vaatziekten

Datum nieuwsfeit: 04-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

·wo 04-10-00 EETGEWOONTEN IN SINGAPORE VERHOGEN RISICO OP HART- EN VAATZIEKTEN


tijd 13:30 uur
adres Aula, Gen. Foulkesweg 1, Wageningen
onderwerp Promotie mw. M.P.M.A. Deurenberg-Yap
titel Body composition and diet of Chinese, Malays and Indians in Singapore; and their influence on cardiovascular risk factors
promotor(en): prof.dr. W.A. van Staveren (voeding van de oudere mens) prof.dr. J.G.A.J. Hautvast (voeding en gezondheidsleer)
informatie Stafafdeling Communicatie, Gert van Maanen, tel. 0317-485003
De snelle economische groei en vooruitgang in de gezondheidszorg in Singapore hebben geresulteerd in een verbeterde gezondheidstoestand van haar bevolking. Als gevolg daarvan is het sterftepatroon verschoven naar chronische aandoeningen zoals kanker en hart- en vaatziekten. Met name de sterfte als gevolg van hart- en vaatziekten is hoog en verantwoordelijk voor ongeveer een kwart van de jaarlijkse sterfte, terwijl relatief weinig mensen met overgewicht voorkomen. Mabel Deurenberg-Yap onderzocht bij de drie belangrijkste etnische groeperingen op Singapore (Chinezen, Maleisiers en Indiers) de verschillen in lichaamssamenstelling en voedselconsumptie en de mogelijke invloed hiervan op cardiovasculair risico. In het algemeen wordt in Singapore weinig fruit, groente en graanproducten gegeten, terwijl er een hoge inname is van verzadigde vetten. Uit het onderzoek blijkt dat alle drie etnische groepen een hogere percentage lichaamsvet hebben dan westerlingen bij dezelfde lichaamsgewichtindex (BMI). Deze veel gebruikte methode om overgewicht vast te stellen, is dus niet goed bruikbaar voor de etnische groepen in Singapore.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie