Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KUB-studenten zwermen uit over de wereld

Datum nieuwsfeit: 04-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Katholieke Universiteit Brabant
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

Nationale Week van het Studeren in het Buitenland

KUB-studenten zwermen uit over de wereld

Op veel universiteiten en hogescholen vindt van woensdag 4 tot en met dinsdag 10 oktober de Nationale Week van het Studeren in het Buitenland plaats. Op de KUB vindt onder andere een informatiemarkt plaats waar studenten die een deel van hun studie in het buitenland doorbrachten, over hun ervaringen vertellen.

Steeds meer studenten brengen een deel van hun studie in het buitenland door. Niet alleen in Europa, maar ook in Australie, Canada, Zuid-Afrika, Amerika, Rusland en waar al niet studeren inmiddels studenten van de KUB. Jaarlijks zwermen er zo'n 250 uit over de wereld. Sommigen lopen stage, anderen volgen colleges of speciale cursussen, maar allemaal denken ze met een verblijf in het buitenland hun studie interessanter te maken èn hun horizon te verbreden.

Om studenten te wijzen op de buitenlandse mogelijkheden en ze te informeren over de diverse universiteiten waarmee de KUB samenwerkt, vinden er op de campus van KUB in de Nationale Week verschillende activiteiten plaats. Buiten de informatiemarkt op 4 oktober, is er op 6 oktober om 12.30 de publiek toegankelijke toneelvoorstelling 'Met mij gaat alles goed'. Daarin staan de ervaringen van studenten centraal. Tenslotte zijn van 2 tot en met 27 oktober zijn in gebouw A foto's te zien die Nederlandse studenten hebben gemaakt tijdens hun studie in het buitenland.

Noot voor de pers:

Voor meer informatie kunt u bellen met persvoorlichter drs. Pieter Siebers (013 4663292, e-mail: (P.H.C.Siebers@kub.nl)). Eventueel kunt u ook contact opnemen met drs. Hans-Georg van Liempd (013 4668339), manager International Relations. Het volledige programma is vanaf dinsdag 3 oktober te raadplegen via de website www.kub.nl

03-10-2000 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie