Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 04-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 4-10-2000 3e persbericht 4 oktober 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Steekpartij
Woensdag rond 18.20 uur zijn een 22-jarige man uit Veldhoven en een 24-jarige Eindhovenaar gewond geraakt bij een steekpartij aan de Kerkstraat. De twee mannen kwamen een voor hen bekende man tegen. De verdachte had in september een van de twee slachtoffers mishandeld. Toen de 22-jarige Veldhovenaar hem daarop aansprak liep de man door. Even later kwamen de twee hem met een andere verdachte tegen op de Kerkstraat. Er ontstond een onenigheid en een van de twee verdachten trok een mes en stak de slachtoffers. De twee slachtoffers zijn voor behandeling van hun verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De 24-jarige Eindhovenaar kon na behandeling naar huis, de Veldhovenaar is ter observatie opgenomen. Hij verkeert buiten levensgevaar. De politie onderzoekt de zaak en zoekt nog eventuele getuigen van het incident. Met informatie kunt u bellen 0900-8844, voor de afdeling binnenstad.

Eindhoven: Storend
Een 17-jarige jongen uit Eindhoven is woensdag om 15.35 uur aan de Oirschotsedijk aangehouden. Tijdens een busrit zou de verdachte een 15-jarige medereiziger bedreigd hebben, omdat hij zich waarschijnlijk aan diens muziek stoorde. De verdachte trok daarbij een mes. De buschauffeur heeft de jongen het mes afhandig gemaakt en hem overgedragen voor aanhouding. De verdachte is voor onderzoek ingesloten op het bureau.

Eindhoven: Diefstal auto met vracht
Van de Nieuwpoortstraat is woensdag om 16.05 uur een grijze Peugeot 309 XL, kenteken SP-78-PB, gestolen. De chauffeur was als koerier met 50 tot 60 pakjes onderweg richting Vlaanderen en had zijn auto met sleutels op het contactslot en een draaiende motor even achtergelaten toen hij bij een woning aanging. Hij zag de auto wegrijden met een jeugdig persoon met petje op de bestuurdersplaats.

Eindhoven: Beroving
Een 62-jarige Eindhovenaar is woensdag rond het middaguur in zijn woning in Stratum onder bedreiging van een mes beroofd van geld en pinpasjes. Hij had de dader in zijn woning uitgenodigd. Deze heeft waarschijnlijk bij een bezoek aan de keuken een mes genomen. Dit zette hij bij het slachtoffer op de keel. Op zoek naar kostbaarheden vond hij het geld en de pasjes. Hij bond het slachteroffer vast en verliet de woning. De Eindhovenaar wist zichzelf te bevrijden en de politie werd gewaarschuwd.

Helmond: Inbraak in woning
In een woning aan de Hobostraat is woensdag overdag ingebroken. Een ruit van de achterdeur werd vernield en de woning doorzocht. Er worden munten ter waarde van enkele honderden guldens vermist.

Valkenswaard: Drugs
Een 42-jarige man en 26-jarige vrouw uit Valkenswaard zijn woensdag rond 17.30 uur aangehouden in hun woning. De politie ondernam actie naar aanleiding van klachten van drugsoverlast uit de omgeving. In de woning werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Ook een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. De man en vrouw uit Valkenswaard zijn voor onderzoek in verzekering gesteld.

Someren: Diefstal auto
Van de Harmonielaan is tussen dinsdag 21.00 en woensdag 13.00 uur een blauwe Audi 80, kenteken FH-RJ-26, weggenomen.

Oostelbeers: Snelheidscontrole
Woensdag reden aan de Esperenweg tussen 15.00 en 17.00 uur 60 van de 546 gecontroleerde voertuigen boven de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 94 km per uur.

Deurne: Snelheidscontrole
Woensdag reden aan de Zeilbergsestraat tussen 7.45 en 9.45 uur 43 van de 478 gecontroleerde voertuigen boven de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 77 km per uur.

Budel: Ongeval
Een 23-jarige motorrijder is woensdagmorgen rond 8.45 uur met zijn motor in de AA beland. In een flauwe bocht van de Driebokstraak reed hij rechtdoor het water in. De man is zelf uit het water gekropen en voor controle naar het St. Jans Gasthuis in Weert gegaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie